E adevărat: Femeile nu se pricep la tehnologie, dar numai pentru că nu le interesează

0

De ce nu se descurcă femeile la testele de tehnologie? Cercetătorii au fost intrigați de faptul că bărbații se descurcă mai bine la teste, dar la locul de muncă nu sunt mai buni decât femeile, iar oamenii de știință de la Universitatea din Iowa au aflat că diferența nu are legătură cu inteligența și nu are niciun impact asupra performanței la serviciu.

Tinerele femei pur și simplu nu sunt interesate la teste, dar se pot adapta daca e nevoie la locul de muncă. Performanța la locul de muncă este legată de inteligență – oamenii inteligenți sunt mai buni la orice job, pentru că pot învăța mai bine cerințele.

“Factorii măsurați la testele de aptitudini nu au o contribuție la performanța la locul de muncă”, spune Frank Schmidt, profesor de management și autorul principal al studiului. El a vrut să afle de ce femeile și bărbații au calificative diferite la aptitudinile tehnice. El a descoperit că femeile, la toate nivelele de inteligență, au calificative mai proaste decât bărbații de la același nivel de inteligență.

Schmidt spune că diferența stă în interesul diferit al femeilor și bărbaților în tehnologie. Cei mai interesați în chestii tehnice, precum dezasamblarea unei biciclete, câștigă experiență tehnică pe care o folosesc la teste. “Cercetarea arată că este foarte greu să schimbi interesele unei persoane, întrucât oamenii sunt stabili de la o vârstă fragedă”, spune acesta.

Foto: Flickr / expertinfantry

Sursa: Daily Mail


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger