Duşul la orizontală – cea mai proastă invenţie din istorie?

0

Cercul vicios al trezitului de dimineaţă care necesită un duş – duşul pentru care trebuie să te trezeşti a fost “rezolvat” de un producător german cu o invenţie numită “duşul orizontal”. Aceasta a fost numită ” probabil cea mai proastă invenţie a tuturor timpurilor”, dar asta nu înseamnă că nu poate fi găsită pe piaţă.

 

 

Producătorul german Dornbracht a creat duşul orizontal (The Horizontal Shower), cu un design semnat de Sieger Design, care constă într-o serie de şase capete de duş care stropesc apă peste corpul aflat la orizontală, pe o suprafaţă înclinată, scrie Time. Duşul (cu toate cele şase capete ale sale) poate fi programat în privinţa temperaturii apei, a presiunii cu care să acţioneze şi a fluxului de apă. Capetele duşului au, fiecare, diverse posibilităţi de reglare, astfel încât masajul acvatic matinal să fie ori energic, de trezire, ori lin, pentru alungarea stresului, ori echilibrat, pentru o dispoziţie bună în restul zilei. Desigur, duşul nu poate fi instalat în orice fel de baie: este nevoie de o încăpere destul de mare în care să încapă întreg sistemul, adică suprafaţa înclinată (care este flexibilă) şi restul (foto sus).

„Argumentele pentru duşul pe verticală sunt serioase, începând cu faptul că în acest fel corpul uman poate fi rapid curăţat cu ajutorul legilor gravitaţiei, să nu mai vorbim de senzaţiile fizice plăcute şi densitatea pânzei de apă cu care ne spălăm”, notează The Guardian. De ce nu inventăm, dacă tot ne-am apucat de asta, duşul cu capul în jos, se întreabă aceeaşi publicaţie. „Şi, nu în ultimul rând, seamănă cu o placă mortuară pe care te întinzi de bună-voie”, mai scrie The Guardian. Vă lăsăm să decideţi singuri dacă invenţia este una utilă sau nu, căci de lansat a fost lansată încă de anul trecut şi încă se mai vorbeşte despre ea:

 

 

Sursa: Time, The Guardian

Video: YouTube

Foto: The Guardian

 

Puteţi citi şi:

Solar Walk – trotuarul din panouri solare

10 inventatori adolescenţi care au făcut lumea mai bună în 2013

O adolescentă din Canada a inventat lanterna alimentată de căldura mâinii


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger