Duș fără apă, posibil datorită unui student african

4

Inspirat de un priten prea leneș să-și facă duș și după câteva luni de cercetări pe Internet, un student din Africa de Sud a câștigat recunoaștere mondială pentru invenția sa care ne permite să facem duș fără apă.

Ludwick Marishane, un student în vârstă de 22 ani la Universitatea din Cape Town, a inventat DryBath, un gel care aplicat pe piele face toată treaba în locul săpunului și apei. Invenția este foarte de folos în Africa și în alte părți din lumea a treia, unde populația nu are acces la apă, iar igiena este precară.

Inventatorului i-a venit această idee pe când era adolescent și trăia în satul său sărac. Un prieten de-ai săi era prea leneș să se spele, iar problema dușului era agravată de lipsa apei calde pe timpul iernii. “Era așa leneș și spunea mereu că tare bine-ar fi să inventeze cineva o metodă prin care să te dai cu ceva pe piele și să te speli fără să te uzi”, își amintește Ludwick.

După șase luni a găsit formula magică. Produsul este comercializat în prezent, printre clienți numărându-se companii aeriene pentru cursele lungi și guverne care îl folosesc pentru soldații din teren. De asemenea, DryBath ar putea fi folosit în țările sărace care se confruntă cu criza apei.

Sursa: Reuters


4 comentarii

    • Captain Planet on

      că tare bine-ar fi să inventeze cineva o metodă prin care să te dai cu ceva pe piele și să te speli fără să te uzi 🙂

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger