După moartea stăpânei, un câine revine zilnic la biserica unde mergea acesta

1

S-ar părea că animalele de companie din Italia ajung în presa din ultima vreme prin gesturi de tandrețe. După cazul pisicii care duce daruri la mormântul stăpânului său, vine rândul câinelui care, la două luni după moartea stăpânei, continuă să meargă la biserica unde acesta obișnuia să meargă la slujba religioasă.

Ciccio este un ciobănesc german de 12 ani, care continuă să meargă la biserica Santa Maria Assunta din satul San Donaci, frecventată de fosta stăpână, așteptând în van în fața altarului. Semnalul la care Ciccio (”Grăsunul”) reacționează invariabil este sunetul clopotelor care cheamă credincioșii la slujbă. Stăpâna sa, Maria, a încetat din viață în luna noiembrie, cățelul participând la înmormântarea acesteia. Fidelitatea patrupedului i-a sensibilizat pe localnici, care l-au adoptat pe Ciccio drept câinele satului, oferindu-i hrană și lăsându-l să doarmă într-un adăpost din apropierea bisericii. Ei speră să-i găsească cât de curând un nou cămin. Cum ciobănescul nu ratează mai nicio ocazie pentru a reveni la biserică, preotul îi permite să asiste la slujbe în fața altarului, lăsându-l să stea chiar și la botezuri sau nunți. Povestea lui Ciccio e asemănătoare, printre altele, cu cea a unui alt câine devenit celebru prin fidelitatea sa, Greyfriars Bobby, care a petrecut ani buni păzind mormântul stăpânului.

Sursa: The Telegraph

Foto: Facebook


Un comentariu

  1. Baiiiiii, cum credincios? Poate daca vreti sa faceti vreo gluma legata de faptul ca se duce la biserica, e credincios. In afara de asta, saracul animal, a fost acolo de atatea ori incat a devenit obicei pentru el. Garantez ca n-are nici o legatura cu baba.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger