După moarte, rămășițele oamenilor ar putea salva recife de corali

0

Spre deosebire de riturile funerare din alte părți ale lumii, scrie Mother Nautre Network, înmormântările occidentale, bazate pe îmbălsămare, sicrie, morminte și cavouri, au obiectivul de a conserva trupul defunct pentru o perioadă cât mai mare de timp, nu de a-l reda naturii. Cu toate astea, înmormântările naturale par să fie în creștere în SUA, iar o companie s-a gândit să încorporeze rămășițele omenești în recife de corali, ca să devină habitate pentru pești și alte vietăți marine.

Peste 40% din americani au început să opteze pentru incinerare, un proces considerat tabu acum 50 de ani, și odată cu asta a început să apară o întreagă gamă de servicii noi care redau trupul naturii în cele mai inovatoare moduri. Unul dintre ele este introducerea cenușei în beton și scufundarea ei în ocean pentru a asigura noi habitate creaturilor subacvatice.

Din cauza activității umane și a dezastrelor naturale, sistemele de corali s-au redus semnificativ, iar cele artificiale au devenit un instrument util în regenerarea lor. Compania Eternal Reefs a făcut echipă cu organizația non-profit The Reef Ball Foundation pentru a adresa problema coralilor și a oferi o nouă modalitate de înmormântare naturală.

Rămășițele omenești sunt incinerate și amestecate cu beton 100% natural pentru a forma o perlă. Odată fabricată, perla poate fi personalizată de familia defunctului cu amprente sau mesaje gravate. Serviciul închiriază o barcă pentru prietenii și rudele celui decedat, care au șansa să vadă cum este plasată perla în reciful de corali.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger