După cafenelele cu pisici, acum apar cele cu capre

0

La început, au fost cafenelele cu menajere (femei în uniforme care întâmpinau clienţii şi aveau grijă de ei); apoi, au apărut cafenelele cu pisici, celebre în toată lumea, unde clienţii pot mângâia pisici, se pot juca cu ele, în timp ce îşi beau cafeaua sau ceaiul. Acum, ultima modă este cafeneaua cu capre – doar una, deocamdată, în Tokyo, dar cu potenţialul de a porni un adevărat curent.

 

 

Rena Kawaguchi, proprietara unei cafenele din Tokyo, a adus o pereche de capre la local în speranţa că animalele vor deveni un punct de interes pentru clienţi, mai ales pentru cei iubitori de animale. Şi a avut dreptate să facă asta. Sakura şi Chocolat, cele două capre, au devenit celebre: clienţii cafenelei le pot mângâia sau le pot închiria pentru o plimbare scurtă prin jungla de beton a capitalei Japoniei. „Acum trei ani, când le-am adus aici, cafenelele cu animale erau în plină ascensiune, dar erau cu pisici şi câini. Ne-am gândit că un animal precum capra are ceva deosebit, ceva în plus, care să atragă clienţii”, a declarat Rena Kawaguchi.

Clienţii se joacă cu caprele în timp ce îşi beau cafeaua sau pot plăti un timp anume în care le închiriază pentru o plimbare prin împrejurimile cafenelei. „Când locuieşti într-un oraş precum acesta, locurile unde poţi vedea pe viu animale sunt foarte îndepărtate şi prea rar avem timp să şi ajungem la ele. Având animalele în apropiere, însă, ne permite să fim mai aproape de natură”, consideră un student japonez de 21 ani. Însă a ţine caprele într-un astfel de local prezintă anumite provocări (dincolo de stresul generat pentru animale): ele sunt hrănite cu mâncare specială, pentru ca fecalele lor să nu miroasă, iar îngrijirea lor nu este tocmai simplă. Proprietara cafenelei are, însă, planuri şi mai mari – speră să deschidă o cafenea cu un elefant (sau cu elefanţi).

 

Sursa: Reuters

Foto: SmashPipe


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger