După 60 de ani, SUA au din nou o cultură legală de cânepă industrială

0

Săptămâna trecută, în statul american Colorado a fost înfiinţată prima cultură legală de cânepă industrială (verişoara fără THC a canabisului), o premieră pentru ultimii 60 de ani pe teritoriul SUA, unde cultivarea acestei plante a fost interzisă.

Cultivarea de cânepă a fost legalizată recent în statul american Colorado, dar autorităţile federale nu sunt prea încântate de decizie, în ciuda faptului că vânzarea de produse obţinute din cânepă este perfect legală (importurile de astfel de produse în SUA valorează cam 500 de milioane de dolari şi vin din diverse alte ţări ale lumii). În faţa dilemei „e legal, dar nu e bine văzut”, un fermier american s-a decis să îşi încerce şansele.

Astfel, Ryan Loflin din Springfield, Colorado, a plantat săptămâna trecută prima cultură oficială de cânepă din SUA din ultimii 60 de ani. Momentul a fost considerat istoric, astfel că a fost imortalizat de o echipă de filmare care lucrează la realizarea unui film documentar. Loflin a plantat aproape 25 de hectare cu cânepă, într-un loc în care, înainte, avusese lucernă. Fermierul şi partenerul său de afaceri vor să producă ulei din cânepa recoltată.

Pionieratul fermierului ar putea deveni simbolic pentru crearea şi trecerea prin Congresul american a unei legi care să legalizeze, la nivelul SUA, cânepa industrială, scrie presa americană. Există foarte multe beneficii care se obţin de pe urma acestei plante, plus că o cultură de cânepă se întreţine foarte uşor, nu necesită fertilizatori sau pesticide.

Sursa şi foto: Denver Post


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger