Odată cu împlinirea a 15 ani, motorul de căutare Google a devenit mai “uman”. El poate răspunde, acum, la întrebări mai elaborate, nu doar la anumite cuvinte. De exemplu, dacă scrii “Spune-mi despre artiștii impresioniști”, Google îți va afișa o listă de artiști, dar îți oferă și posibilitatea de a afla informații despre mișcarea impresionistă, de a căuta lucrări, dar și de a trece, cu un click, la artiști abstracți.
Algoritmul este denumit Hummingbird, iar compania susține că este cea mai semnificativă schimbare de ani de zile. Va afecta 90% dintre căutări.
Schimbările au fost anunțate cu ocazia celebrării a 15 ani de Google. Acum poți explora lumea cu Knowledge Graph, poți pune întrebări cu căutarea vocală și poți obține informații înainte de a le căuta cu Google Now. Căutarea Google a progresat atât de mult încât calculatorul și smartphone-ul pot răspunde verbal la întrebarea ta. Utilizatorii pot cere motorului de căutare să realizeze playlist-uri, să compare articole și să le ofere informații despre puncte de referință.
De asemenea, contextul nu trebuie menționat mai mult de o dată. Dacă un utilizator cere informații despre Big Ben, e suficient ca acesta să spună “Big Ben” o singură dată. Google va ști că dacă utilizatorul cere trivia despre Big Ben, apoi cere indicații de orientare, ambele întrebari se referă la același lucru.
Acest instrument folosește noul Knowledge Graph care filtrează informații din mai multe surse și creează un adevărat dosar pe un anumit subiect. Vicepreședintele motorului de căutare, Amit Singhal, spune că, de acum, conversațiile noastre cu Google-ul vor fi mai naturale. “Dacă îi spui telefonului tău, Nexus 7, ‘ok, Google, amintește-mi să cumpăr ulei de măsline la Safeway’, când intri în magazin cu iPhone-ul tău îți va aminti”, exemplifică el.
Google s-a numit inițial BackRub, dar și-a schimbat denumirea în 2007 în Google, o greșeală de transcriere a cuvântului “googol” care este termenul pentru numărul 1 urmat de o sută de zerouri. Site-ul este, acum, motorul de căutare numărul 1 în lume și a devenit sinonim cu căutarea, oamenii folosind “google” ca verb.
Un comentariu
o sa murim toti