După 10 ani de fotografiat oameni ai străzii, o fotografă şi-a descoperit tatăl printre ei

1

Diana Kim a copilărit pe Insula Maui, unde tatăl ei era fotograf. De la el a învăţat şi ea cum să mânuiască aparatul foto. Însă, când părinţii ei au divorţat, fata a ajuns să locuiască mai mult la rude sau prieteni, aşa că a pierdut complet legătura cu tatăl ei.

În anul 2003, Kim a pornit un proiect fotografic pe termen lung, dedicat oamenilor fără adăpost; în 2012, şi-a descoperit tatăl printre oamenii străzii pe care îi fotografia în Honolulu. “Erau nopţi în care îl căutam şi nu îl găseam şi zile în care apărea brusc la colţul străzii. Suferea de schizofrenie severă, care nu fusese tratată, aşa că nu era prea comunicativ”, a povestit tânăra pentru NBC News. I-a dus mâncare şi l-a încurajat să urmeze un tratament pentru boala lui, dar bărbatul s-a lăsat convins abia în octombrie 2014, după ce suferise un atac de cord.

Descoperirea tatălui ei printre oamenii străzii a fost şocantă pentru Kim. “L-am găsit în spatele unui container de gunoi, ascuns la umbra unui tufiş”, a mărturisit tânăra. În speranţa că îl va readuce la o viaţă normală, i-a dat un aparat foto, gândindu-se că poate îi va retrezi interesul pentru vechea lui pasiune. După ce a acceptat să urmeze un tratament, starea lui s-a îmbunătăţit considerabil. “Acum, tatăl meu petrece timp cu prietenii lui şi îşi caută un loc de muncă. Viaţa este un dar. Sunt recunoscătoare să îl văd în viaţă şi cu o stare de sănătate mai bună”, spune tânăra. Povestea impresionantă a reîntâlnirii celor doi a început să facă înconjurul lumii, pe internet

father-homeless-paradise-diana-kim-10

Kim cu tatăl ei în 1988

father-homeless-paradise-diana-kim-20

Tatăl ei în aprilie 2013

Tatăl fetei în 2014

În spital, în octombrie 2014

father-homeless-paradise-diana-kim-19

În decembrie 2014

father-homeless-paradise-diana-kim-17

father-homeless-paradise-diana-kim-8

Diana Kim şi tatăl ei, 2015

father-homeless-paradise-diana-kim-16

father-homeless-paradise-diana-kim-5

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger