Duminică ne dăm pantalonii jos şi mergem cu metroul

16

Duminică, 11 ianuarie, va avea loc “No Pants Subway Ride” (“Fără pantaloni la metrou”), un eveniment global care are loc în fiecare an şi care a început în 2002 în New York, la iniţiativa Improv Everywhere, un colectiv de farsori. La eveniment vor participa cel puţin alte 60 de oraşe din lume, acesta fiind primul an pentru Bucureşti.

 

chilotei 

 

“În esenţă, Improv Everywhere este despre distracţie. Credem cu tărie în ‘distracţia organizată’. Activităţile noastre sunt o sursă de entertainment pentru participanţi, pentru cei care se întâmplă să fie acolo şi să ne vadă live şi pentru cei care ne urmăresc video-urile. E o reală satisfacţie pentru noi când venim cu o idee şi o aducem la viaţă”, spun organizatorii. “Prin ceea ce se întâmplă, sperăm să aducem senzaţii tari în locuri care în mod obişnuit sunt lipsite de aşa ceva şi să le oferim oamenilor o experienţă unică şi o grozavă poveste de spus. Ieşim să demonstrăm că o farsă nu trebuie să implice umilinţa sau jena, scopul ei fiind să facă pe cineva să râdă, să zâmbească sau să se oprească să observe pentru câteva momente lumea din jur.”

Condițiile de participare:

1) Dispus să îţi dai pantalonii jos în metrou.

2) Abilitatea de a menține un ton indiferent legat de asta.

3) Bilet de metrou valid.

Când: Duminică, 11 ianuarie la 15:00

Unde: La ieşirea de metrou de la Hanul lui Manuc.

Cu ce ?

Adu un rucsac sau ceva de genul ăsta pentru a stoca pantalonii, un bilet de metrou sau bani pentru el, și… entuziasmul tău!
Poartă haine normale de iarnă (pălărie, mănuși etc.)!

IMPORTANT:
– Acționează ca de obicei.
– Nu te cunosti cu oricare alt călător fără pantaloni.
– În cazul în care esti intrebat, spune oamenilor că “ai uitat pantalonii acasă” și, da, este “un pic rece”.
– Insistă că este o coincidență faptul că si alții au uitat pantalonii acasă. Fii frumos și prietenos și cel mai important dintre toate: normal!
– Nu te duce cu gândul că vei face fotografii, sau vei sufla acoperirea ta și a colegilor tăi.
-Participanții o să își scoată pantalonii în stația de metrou, înainte să se suie în garnitura de metrou, nu înainte de a intra în statia de metrou, afară în frig.

Planul pentru ruta și modul de organizare va fi anunțat la locul de întâlnire.

Plimbarea fără pantaloni se va încheia la o cafea caldă cu pantaloni!

 

Puteți citi și:

FOTO “Ziua fără pantaloni” la metrou, sărbătorită din New York, până în China

VIDEO La metrou, fără pantaloni


16 comentarii

 1. Nu aveti RUSINE si FRICA de Dumnezeu? Prin aceste fapte necugetate si NEDEMNE pentru statutul de OM atrageti mania lui Dumnezeu asupra tuturor romanilor. Nu aveti mila de oamenii nevinovati? va rog sa mai reflectati….

 2. Este inceputul unei nebunii generale! Fara pantaloni… iarna, petreceri in pijamale, sex in grup fara protectie… orice numai sa se distruga ideea de cuplu heterosexual. Sa fie invazie extraterestra sau pur si simplu satanisme ?

 3. DA…PAI DORINTA DE A TE FACE DE CA-CAT ESTE MAI MARE DE CIT A AJUTA UN BATRIN, UN NEVOIAS….FA CURATENIE IN FATA CASEI TALE ! PE STRADA ! S-AU DA-TI SI CHILOTI JOS,,,POATE TE SI APLECI IN METROU….VA LUATI DUPA IDIOTI DE AMERICANI….

  • E foarte dragut ca lumea e libera sa-si exprime parerile, dar daca tot suntem conservatori si nu suntem “IDIOTI”, “S-AU” se scrie “sau” cand e sinonim cu”ori”,”DE CIT” se scrie legat (si cu a, daca mergem dupa regulile gramaticii contemporane”, “CHILOTI” e “chilotii” cand e articulat cu articol hotarat si “IDIOTI” se afla in aceasi situatie, deci devine “chilotii”. Multumim pentru parere, evenimentul e o optiune, nu o obligatie si ne bucuram cu totii ca alegeti sa nu participati. Personal, nici eu nu ma dau in vant dupa evenimentul asta, dar cred ca oamenii mai au nevoie si sa zambeasca, nu doar sa invete sa scrie corect.

 4. De ce Romanii trebuie sa copieze o distractie care pe langa ca n-are nici o noima mai este si foarte dezgustatoare? Copiaza, Romane, ce este pozitiv, educativ, civilizat. Nu te lasa dus de bolnavi psihici si perversi care reduc democratia la libertatea de a-ti arata chilotii in public. Fi destept Romane si copiaza numai ce este sanatos.

 5. continuati sa infectati societatea cu astfel de actiuni imorale si depravare, aceste “libertati ” criminale ordinare te tip american si veti avea surprize – asemanatoare cu ce s-a consumat astatzi 7.01-015- la PARIS — ,– pa cand veti invita primatele sa se imperecheze fara jena pe strazi si in vazul tuturor sfidant bunul simt si educatia ???– AUD ???– JEAVRE ORDINARE — ADEPTI ai depravarii si imoralitatii ca forma suprema a “culturii ‘”- american- occidentale impusa prin dictat si forta – vulgara – si primitiva – ISLAMUL ISI APARA CULTUTRA – OCCIDENTUL DEPRAVAT – APARA INCULTURA – CRIMA – DEPRAVAREA – JAFUL SI IMORALITATEA —AM ZIS !

 6. sunt 2 curente opuse care se echilibreaza.
  omul e facut natural din carne si oase,piele, intestine, sex, creier, grasime…etc
  Ca ne obisnuim de sute de ani sa ne acoperim ca pe o rusine,deoarece in asta vedem noi cel mai de pret bun al omului, intimitatea fizica.
  poate ca atunci cand nu o mai ai nici pe asta, cum au fost oamenii trecuti prin diverse sisteme de “reeducare” cu umilinte si “desfiintari” de tot felul, atunci descoperi altceva mai bun in tine pe care intradevar merita sa-l pretuiesti, nu numai carnea pe care si asa o primeste pamantul.
  stiu ca initiativele astea au aparent si potential nociv, insa mai probabil ele sa induca toleranta la stimuli care inainte declansau drame si abuzuri inutile.

  sunt inadvertente intolerabile despre destinul omului, liber arbitru si rolul asa-zisei divinitati.
  celor ce inca mai credeti intr-un sistem, prin voi se mentine centrul de greutate dar sa nu ne scufundati! si continuati in credinta voastra daca asta va tine optimisti si va face sa lucrati spre binele real al semenilor nostrii.

  sustineti-va practic pozitia, fiti decenti in vorbire si comportament, fara sa imprastiati manie si injurii, exemplul personal este cea mai puternica forma de convingere.

  nu v-a dat nimeni pantalonii jos, dar poate o sa aflati si voi ca nu o pereche de pantaloni va duc in rai si prin asta reinveti totodata sa fii copil, sa nu vezi obscenitati in orice, este doar natura umana pe care va veni timpul sa o controlam prin perceptia de sine si a aproapelui ca pe fiinte mai intai spirituale, apoi fizice, nu sa o controlam prin “porunci” cazute din cer.

  americanii au propulsat in ultimele decenii aceasta societate bazata pe tehnica, faceti voi una mai buna, prin exemplu personal, ca din gura toti suntem genii.
  sunt de acord ca este ceva fundamental gresit in aceasta societate alienata in unele aspecte ale umanitatii noastre, dar nu distrugi nimic daca nu ai ceva mai bun de pus in loc.

  observati ca fanatismul religios aduce doar ura, insetati fiind de certitudini si de un motiv de a va considera mai presus de altii.

 7. Beee – Beee! Sa fim si noi in randul lumii! Dupa modelul Craciunului, Halloween-ului sau a Valentine’s day ar trebui sa gasesti in supermarket “pantaloni usor de dat jos”, “chiloti de metrou emtru el / ea”, “rucsac cu buzunar pentru pantaloni” si altete asemenea – ca imaginatia sapiensilor nu prea are margini.

 8. Dupa model clasic, unde dai si unde crapa. Pentru ca o pereche de pantaloni in plus sau minus te pot duce in rai sau iad. Din cate cunosc, a fi cresti inseamna a fi tolerant, a accepta aproapele, a nu uri. Aici imi pare nu doar ca voi urati, dar aveti “sufletul” mai negru decat al ateilor. Lasati-l pe dumnezeu in pace, lasati-i si pe altii sa faca ce vor, ca doar d-aia au cap intre umeri si creier in cap, si ingrijiti-va de voi, de biletul vostru in rai, doar zic, nu trebuie sa dati cu pietre.

 9. Nu stiu cum se face ca nu suntem capabili sa imitam ceea ce sa ne ridice in ochii celorlalti din lumea asta…constiinta de-a munci, de-a fi civilizati, de-a nu mai scuipa pe strada, de a ne face curat in curti, dar….ne dam pantalonii jos ca ei…ei pot…si au de ce…in schimb noi mai bine am trage pantalonii in masura in care sa ne acopere cu totul….nu avem obraz de aratat…nu inca !!!

 10. Iubeste si faci ce vrei! Daca toti se simt bine de ceea ce faceti e ok. Dar de ce nu copiem nivelul ridicat de trai al tarilor occidentale? De ce nu copiem eruditia, politetea si ne marginim la lucruri de acest gen? Nu ne trebuie sa ne pese cum se imbraca cel de langa noi ! Dar sa faci ceva care poate irita, jigni, contraria etc este de prost gust.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger