Dubaiul investește în energia solară

1

Strategia de dezvoltare a emiratului Dubai pentru următorii ani include obținerea unui procentaj din energia necesară activităților exclusiv din resurse regenerabile. Astfel, autoritățile se pregătesc să anunțe planurile unei uriașe uzine pentru producerea de energie solară, a cărei construcție va începe în curând.

 

Agenția de presă Reuters îl citează pe Saeed Mohammed al-Tayer, vice-președinte al Consiliului Suprem pentru Energie din Dubai, care afirmă că scopul investițiilor în energii verzi este de a obține 5% din electricitatea necesară activităților din resurse regenerabile până în anul 2030. Planul urmărește reducerea importurilor de energie și reducerea emisiilor de carbon cu 30% până în 2030, prin utilizarea energiilor solară (din producție proprie) și nucleară (importată din emiratul vecin, Abu Dhabi). Tayer a spus că, din acest procent de 5% țintit, cea mai mare parte va fi susținută de energia solară produsă la uzina pe care se pregătesc să o construiască.

Deși nu a precizat costurile de construcție ale uzinei și nici capacitatea de producție a acesteia, Tayer a dat asigurări că investiția va fi considerabilă, iar rezultatul pe măsură. Totodată, fără a numi potențiali investitori, el a dezvăluit că se discută parteneriate cu companii internaționale din ”Est și Vest”. Scopul emiratului este să genereze 71% din energie prin utilizarea combustibilului clasic (gaz), 12% din cărbune, 12% din energia nucleară importată și 5% din energia solară. Emiratele Arabe Unite sunt considerate printre cei mai mari consumatori de energie pe cap de locuitor din lume, în special din cauza condițiilor climatice care forțează consumul și, respectiv, importul. Construcția primei centrale nucleare a Emiratelor va începe în 2017, scopul ei fiind de a asigura minim 25% din necesarul de energie al acestora.

 

Sursa: Reuters

Foto: iTurism


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger