Dubai va vinde cea mai ieftină energie solară din lume

0

Cursa înspre a oferi pe piaţă energie solară din ce în ce mai ieftină are un nou lider: Dubaiul a anunţat, luna aceasta, prin DEWA (Dubai Electricity & Water Authority) că va putea vinde energie solară la preţul de 5,98 cenţi per kWh – cel mai mic preţ înregistrat vreodată, până acum, pentru kW de energie solară.

 

 

DEWA a deschis, anul acesta, o nouă uzină solară în Dubai, cu o capacitate de 100 MW, parte din etapa a doua a dezvoltării uriaşului parc solar Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Acesta se întinde pe 40 de kilometri pătraţi la sud de Dubai şi deja are o facilitate de 13 MW, construită anul trecut. Scopul este de a avea o instalaţie totală de 1.000 MW până în anul 2017. Toţi jucătorii din industria energiei solare au salutat intrarea în forţă pe această piaţă a Dubaiului, care a organizat licitaţii peste licitaţii pentru a-şi alege constructorii facilităţilor solare şi distribuitorii de energie.

În fapt, promisiunea de a vinde energie solară atât de ieftină se bazează pe preţul oferit în licitaţie de Acwa Power, compania care a câştigat contractul actual pentru parcul solar din Dubai. Alte companii au licitat cu preţuri mai mari sau mult mai mari, dar au fost şi unele relativ apropiate – spre exemplu, la 6,13 cenţi per kWh. Expansiunea rapidă a pieţei energiei solare în Orientul Mijlociu este cât se poate de serioasă şi competitivă, după cum arată cifrele şi dorinţa dezvoltatorilor de a fi prezenţi pe acest segment.

 

Mai multe detalii: Cleantechnica

 

Sursa şi foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Cea mai mare uzină solară din Europa se construieşte în Franţa

Aproape jumătate din necesarul energetic al Scoţiei este asigurat de energii curate

Olanda inaugurează prima pistă solară pentru biciclete din lume

Danemarca vrea să renunţe la cărbune în zece ani

O grădină de alge de pe o autostradă elveţiană transformă emisiile de CO2 în energie


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger