Drumul care încarcă direct maşinile electrice, testat în Suedia

0

Compania Volvo testează drumul electric, capabil să încarce maşinile electrice şi să facă, astfel, nenecesare bateriile pe care acestea se bazează în mod normal. Încărcarea de acest tip ar putea schimba drumurile viitorului şi industria maşinilor electrice.

 

 

Proiectul suedez dezvoltat de grupul Volvo şi compania de energie Alstom, cu sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Energie din Suedia, implică plasarea unor linii de curent direct în asfaltul drumului. Când vehiculele trec pe şosea, ele primesc în mod constant electricitatea necesară deplasării. În zona de testare, Volvo a construit, deja, un astfel de drum cu electricitate în el, conectat direct la liniile de înaltă tensiune, care furnizează energia. Pentru siguranţă, liniile de curent din drum devin active în momentul în care o maşină trece direct pe ele.

Un sistem de drumuri electrificate precum modelul testat de suedezi ar însemna ca vehiculele să se poată deplasa constant, fără a mai avea nevoie de baterii la bord şi fără ca şoferii să se teamă că rămân pe drum, fără „combustibil”. Totodată, susţin reprezentanţii companiei auto, şi costurile de încărcare ar fi mai ieftine decât încărcarea electrică clasică de până acum. Totuşi, spun experţii Volvo, există încă multe semne de întrebare şi ani de cercetare de acum încolo pentru dezvoltarea corectă şi completă a sistemului (de la metodele de construcţie a drumurilor la motoarele maşinilor şi metodele de plată pentru şoferi). Însă ideea de bază este că poate funcţiona şi că am putea să ne folosim de el într-un viitor nu foarte îndepărtat.

 

Sursa şi foto: Mashable


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger