Drum închis pentru trecerea broaştelor

0

“Atenţie, trec broaşte! Ocoliţi!”. Pentru al patrulea an consecutiv, o şosea din Londra este închisă circulaţiei pentru ca broaştele care trăiesc în parcul Richmond să poată traversa drumul, în siguranţă, înspre locul lor tradiţional de împerechere, un iaz aflat la 330 de metri distanţă de parc, scrie publicaţia Daily Mail.

 

 

Şoseaua care trece prin Richmond este închisă traficului timp de trei săptămâni, pentru siguranţa broaştelor; patrule formate din cetăţeni voluntari au fost chemate pentru a ajuta broscuţele să ajungă de o parte şi de alta a drumului. Drumul cu pricina se află în zona de sud-vest a capitalei Marii Britanii şi este traversat, în fiecare an, de broaştele care merg în zona de împerechere, un iaz aflat la 330 de metri distanţă de parcul în care sălăşluiesc micii amfibieni. Pe lângă închiderea drumului, mai multe echipe formate din localnici voluntari au patrulat în zonă, ca să ajute broscuţele să îşi încheie în siguranţă călătoria. „Înarmaţi” cu lanterne şi găleţi, voluntarii, sprijiniţi de autoritatea locală şi organizaţia de caritate Froglife, au avut misiunea de a culege broscuţele de pe jos şi a le trece, în găleţi, peste şosea, lăsându-le, apoi, să îşi găsească singure calea spre iazul de împerechere. Formula utilizată (închiderea circulaţiei plus activitatea voluntarilor) a salvat sute de broscuţe, care, altfel, ar fi putut sfârşi sub roţile maşinilor sau bicicletelor care circulă pe acolo, în mod nornal.

 

 

stire 25 mar drum 2

 

stire 25 mar drum 3

 

stire 25 mar drum 4

 

Autorităţile locale au avertizat localnicii din zonă despre închiderea drumului, anunţându-i că nu vor mai putea folosi şoseaua până în data de 4 aprilie. Prima decizie de închidere a drumului în perioada migrării pentru împerechere a broaştelor a fost luată după ce rezidenţii din Richmond au raportat că foarte multe broscuţe erau ucise de traficul continuu. „Richmond este cel mai verde şi mai frumos cartier din Londra şi suntem binecuvântaţi cu o natură bogată în viaţă sălbatică. Migraţia broaştelor este influenţată de vreme: le place umiditatea, aşa că sunt dificil de prezis o dată exactă şi o durată exactă a migraţiei lor pentru împerechere. Însă facem tot ce se poate pentru a le proteja şi pe ele, şi localnicii. Sper ca rezidenţii să se bucure de spectacolul călătoriei broscuţelor şi vrem să le mulţumim pentru că înţeleg de ce este esenţial să închidem, temporar, drumul”, a declarat Chris Harrison, reprezentant al autorităţii locale din Richmond. Aceasta a primit fonduri din partea Natural England’s Higher Level Stewardship Scheme pentru a crea un nou iaz pentru broscuţe, care să nu le mai oblige să traverseze un drum atât de circulat. Rămâne de văzut dacă micilor amfibieni le va plăcea noul lor loc de împerechere.

 

 

stire 25 mar drum 6

 

stire 25 mar drum 7

 

stire 25 mar drum 8

 

Sursa şi foto: Daily Mail

 

Puteţi citi şi:

Islandezii se opun construcţiei unui drum pentru a proteja habitatul elfilor

Fotografii folosite în scop comercial, fără acordul autorilor, pentru promovarea unei afaceri suspecte – fermele de vipere

FOTO Ziua internaţională a broscuţelor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger