Dronele, noul gadget pentru era selfie-urilor

0

Un selfie cu telefonul? Poveste veche, deja! Acum, la modă încep să fie selfie-urile realizate cu drone, scrie publicaţia Time. Sau, după cum spun cei de la The Daily Dot: “Dronele sunt viitorul selfie-urilor“.

 

 

Portretele cu telefonul mobil inteligent (selfie-urile care ne umplu “pereţii” pe Facebook sau alte social media) au devenit atât de comune şi de uşor de făcut, încât până şi bunicile (poate nu cele de la noi, deşi sigur sunt excepţii) reuşesc să se descurce de minune în a le face (şi se mai şi distrează, pe deasupra). Însă smartphone-ul devine învechit pentru pofta de inedit a noilor generaţii, care se folosesc de cele mai noi tehnologii pentru a-şi crea portrete care mai de care mai deosebite.

Astfel, intră în peisaj dronele. Create, iniţial, ca tehnologie militară, acestea au ajuns, acum, să fie folosite pentru livrarea corespondenţei, a cumpărăturilor făcute online, pentru filmarea mulţimilor, a unor peisaje greu de cucerit cu piciorul şi în tot mai multe domenii. Unul dintre aceste domenii este cel al selfie-urilor. Deşi încă nu este un lucru obişnuit să îţi faci un selfie cu drona (pentru că nu toată lumea deţine aşa ceva), metoda începe să facă valuri şi să câştige adepţi în anumite comunităţi dependente de tehnologie.

Diferenţa între un selfie cu telefonul şi unul cu drona este, pe lângă cea de la foto la video, că într-un selfie cu drona poţi porni de la imaginea cu tine şi lărgeşti cadrul până la a arăta lumii în ce loc te afli sau cu cine (vezi video, mai jos). Până şi The Wall Street Journal susţine că dronele ajută la realizarea celor mai bune fotografii de familie, pentru vacanţe, aşa că sfatul publicaţiei Time este simplu: cine nu are dronă, să-şi cumpere, până nu se demodează!

 

 

Sursa şi foto: Time

 

Puteţi citi şi:

Febra selfie-urilor a ajuns şi în lumea animalelor

VIDEO În jurul lumii, la 360 de grade

Studiu: Selfie-urile pot provoca nesiguranţă femeilor

Selfie-ul, o boală psihică?

Un student a spart o statuie greco-romană în timp ce-şi făcea un selfie

Capitala selfie-urilor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger