Dramele austerității în Marea Britanie

0

 Măsurile de austeritate îi protejează pe cei puternici și îi trag și mai jos pe cei slabi. E un adevăr pe care nici o mie de analize economice sofisticate nu-l pot acoperi.

 Iată ce poate face austeritatea dintr-o țară pe care ne-am obișnuit să o credem prosperă și democratică:
350 000 de copii săraci își vor pierde accesul la programul de prînzuri gratuite oferite prin intermediul școlilor.
În Marea Britanie sînt în prezent 3, 6 milioane de copii care trăiesc în sărăcie; numărul acestora va crește cu 300 000 pînă în 2015.

Agresiunile împotriva persoanelor cu dizabilități au crescut cu un sfert în ultimul an, de cînd guvernul i-a descris pe dizabilitați ca profitori ai sistemului.

Dintre acești profitori, 32 mor în fiecare săptămînă după ce au fost re-evaluați ca buni pentru muncă și li s-a retras asistența financiară.

420 000 de gospodării care au în grijă o persoană cu dizabilități vor plăti cu 700 de lire mai mult pe an la chirie după ce s-a introdus așa-numită taxă pe dormitor, taxa pe numărul de camere al unei case; dizabilitații nu au fost scutiți de aceasta.

Mai mult de 350 000 de oameni au fost nevoite să apeleze la Băncile de Hrană, o creștere cu 300% într-un an.

Unul din cinci oameni care ies la pensie anul acesta vor trăi sub limita sărăciei din cauza tăierilor din pensii.

În același timp, companiile înregistrează profituri record, șefii acestora au creșteri de 23% în salarii. Și în cele de stat, cadourile sînt generoase. Directorul Poștei Regale, de exemplu, a primit anul trecut 1, 6 milioane de lire. Cheltuielile primului-ministru au crescut cu 25% anul trecut și Regina va primi în curînd o creștere a salariului cu 5 milioane – din banii publici, banii austerității.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger