Dragostea ne aduce și succesul

2

Într-unul dintre cele mai impresionante studii din toate timpurile, cercetătorii de la Harvard au urmărit timp de 70 de ani evoluția unor bărbați, absolvenți ai promoției 1940, pentru a vedea ce anume le-a adus succesul sau insuccesul.

 

 

58 dintre bărbați au avut cel mai mare punctaj la capitolul relații personale – fie cele cu membrii familiei, prieteni sau parteneri. Aceștia au avut și cel mai mare succes, de trei ori mai mare decît bărbații cu relații personale deficiente.

La fel, cei care au avut relații calde cu familia în copilărie și au fost crescuți cu dragoste au ajuns să cîștige de două ori mai mulți bani decît cei cu familii mai reci și distante. Între familiile acestor categorii de bărbați existau diferențe mari de poziție socială dar acestea au avut o influență mai mică asupra vieții lor decît stilul de atașament al părinților și al familiei.

O altă caracteristică de succes s-a dovedit a fi modul în care au reacționat la provocările vieții – cei 12 bărbați cu reacțiile cele mai mature (empatice) au ajuns la un venit anual de două ori mai mare decît cei 16 dintre subiecți care au avut un stil de relaționare imatur (narcisic).


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger