Dragoste de tigri

1

Fotografia zilei de 14 februarie vine de la grădina zoologică din Londra, Marea Britanie. Un cuplu de tigri sumatrani, care trăiesc aici, a fost “cadorisit” cu perne speciale, parfumate cu un brand deja celebru de parfum (Obsession, Calvin Klein), iar reacţiile lor de joacă şi romantism au fost surprinse în imagini.

 

„Tigrii sunt creaturi teritoriale, iar astfel de mirosuri puternice, precum cel de parfum, le încurajează comportamentul natural de marcaj, prin faptul că îi face să se frece de pernele parfumate. Am încercat arome diferite, parfumuri diferite, dar s-a dovedit, practic, că acest parfum, Obsession, este favoritul lor, de departe – iar astăzi am văzut cu toţii că într-adevăr ajută, încurajează puţin romantism între ei”, a explicat un reprezentant al grădinii zoologice, Teague Stubbington.

 

 

Tigrii sumatrani (Panthera tigris sumatrae) sunt cei mai mari tigri din Indonezia, dar această regiune a pierdut alte două sub-specii de tigri, Bali şi Javan. Şi tigrul sumatran este listat ca fiind „în pericol serios de dispariţie”, în special din cauza distrugerii habitatului său natural, dar şi din cauza braconajului şi a conflictului cu oamenii. Se estimează că doar 400 de exemplare ale speciei mai trăiesc în sălbăticie în prezent. Cei doi tigri din imagini se numesc Raika şi Lumpur şi sunt rezidenţi ai grădinii zoologice din Londra.

 

 

Sursa: Mongabay News
Foto: Zoological Society of London (ZSL)


Un comentariu

  1. Pingback: Sat indian strămutat pentru protecţia tigrilor | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger