VIDEO – Dragos Tanase: “Cererea de majorare de capital nu este respinsa. Au solicitat informatii suplimentare”

11

tanase

Directorul Rosia Montana Gold Coroporation, Dragos Tanase, a negat marti, in cadrul unei emisiuni Hotnews.ro organizata la initiativa Think Outside the Box si moderata de Cristian Pantazi, ca cererea de majorare de capital a companiei ar fi fost respinsa. “A fost o cerere de informatii. Trebuie sa verific cu avocatii…Oamenii de la registru au angajat un expert, care in momentul de fata se uita la dosar, documentatia este complexa, chiar si mie mi-a luat mult ca sa pot sa le inteleg…este o chestiune un pic mai complicata.”

Dragos Tanase: “Dialogul nostru este cu comunitatea. Ascultam vointa comunitatii. Pana acum, vointa comunitatii a fost in marea ei majoritate, deci undeva pe la 80-90%, ca isi doreste acest proiect. Dialogul nostru, in orice problema, inclusiv in problema pe care o mentionati (n.r. – ce se intampla cu cei care nu isi vind proprietatile) este cu comunitatea in integrum…sunt unii oameni care spun ca nu vor sa vanda. Eu astept reinceperea achizitiei de proprietati si la momentul respectiv o sa consultam comunitatea daca isi mai doreste proiectul acesta.”

Accesati articolul si ascultati integral interviul cu Dragos Tanase in varianta AUDIO si urmariti fragmentele VIDEO

 

Vedeti cele mai interesante declaratii facute de Dragos Tanase in cadrul emisiunii cu TOTB :

 

Vrem sa scoatem proiectul din zona politica. E un proiect tehnic, este un proiect minier

In 2006, noul proiect a fost depus la Ministerul Mediului in dorinta de a fi evaluat asupra mediului. In 2006 a inceput evaluarea, a continuat o perioada, dl. Ministru Korodi a suspendat evaluarea de mediu in 2007, nu intru in detaliile motivatiei respective, dar noi de atunci suntem suspendati. Institutia suspendarii nu exista in Romania.

Daca vorbim de cele doua partide aflate la guvernare, e adevarat ca pozitiile sunt, sa zicem, polarizate.

Nu vreau sa fac prognoze sau pronosticuri. Politicul trebuie sa reglementeze politici generale, nu anumite proiecte. Politicul nu trebuie sa se pronunte asupra unui proiect specific.

–  Nu pot sa comenez in numele domnului George Soros. Tot cea ce pot sa spun este referinta la comunicatul dansului din 2009, unde precizeaza ca nu detine interese financiare legate de RMGC

 

–  Noi nu am cerut si nu cerem garantii guvernamentale. Este o stire falsa. Nu stim despre ce este vorba.

–  Proiectul necesita finantari, 25% vin din banii actionarilor si 75% pe indatorare, dar asta nu are nimic de a face cu garantii guvernamentale.

–  Gabriel Resources s-a angajat sa vina cu toti banii

–  Daca statul este actionar sau nu este actionar in proiectele private este o problema de politica publica.

 

– Daca aveam un conflict de interese cu statul, credeti ca ar mai fi blocat proiectul? Acest conflict de interese ar fi trebuit sa duca statul sa realizeze mai repede proiectul. Interesul asta din pacate nu s-a realizat in actiuni reale.

– Respingerea nu exista. A fost o cerere de informatii.

Dialogul nostru este cu comunitatea. Ascultam vointa comunitatii. Pana acum vointa comunitatii a fast in marea ei majoritate, deci undeva pe la 80-90%, ca isi doreste acest proiect.

– Eu astept reinceperea achizitiei de proprietati si la momentul respectiv o sa consultam comunitatea daca isi mai doreste proiectul asta.

– Nu sunt motive pentru tergiversarea evaluarii. Daca vorbiti cu orice avocat, o sa vedeti ca nu poti sa suspenzi o procedura. Poti sa ataci un aviz. Ce ni se intampla noua este unic.

– Romania are in fata un proiect complicat. In angajamentul nostru exista trei garantii, adica un nivel de asigurare de trei pasi.

– In planul nostru avem identificate doi producatori de cianura, in Germania si in Cipru.

– Europa este mult mai dura in cea ce priveste cianura, ca orice loc din lume.

– Cianura se transforma in forma de brichete. Pot s-o iei cu mana, te speli de mana si n-ai nici o problema.

Vezi aici si cum a raspuns la intrebarile cititorilor Dragos Tanase, Director General la Rosia Montana Gold Corporation

Tags:11 comentarii

 1. Cum se poate sa minti cu atata nerusinare? Am vazut ca de fiecare data cand un oficial al companiei RMGC iese cu declaratii, companie devine si mai necredibila…
  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/884936/Diamantul-insangerat-filiera-Rosia-Montana/
  http://www.bursa.ro/on-line/?editie_precedenta=2010-01-28
  http://www.hotnews.ro/stiri-6856435-motivele-respingerii-majorarii-capital-rosia-montana-gold-corporation-rmgc.htm
  si altele

  cum poate acest domn, care mai esti si tanar, deci nu imbatranit in rele, sa spuna ca nu a fost respinsa majorarea de capital, daca asa cum publica presa decizia judecatorului este clara ca lumina zilei. Am urmarit si declaratiile video si cand il intreaba moderatorul daca a facut recurs a dat in balbaiala, ca va intreba avocatii…pana atunci ne explica ce prosti suntem noi si presa si judectaorii ca nu intelegem ca nu a fost respinsa majoarea…
  Acum sunt disperati cred ca n-au facut recurs in termen…si orice persoana interesata le poate cere dizolvarea…

 2. Am doar un citat din sentinta judecatorului… Poate revine domnul Tanase cu un alt raspuns dupa ce il citeste. DISPUNE “Respinge cerearea formulata de Frank David Wheatley administrator la Rosia Montana Gold Corporation SA prin avocat Adrian Carstea avand ca obiect majorarea capitalului social al societatoii, transmiterea de actiuni precum si noua structura a actionariatului,Cu drept de recurs in termen de 15 zile…”

 3. Dle Tănase, nu vă lamentaţi că sunteţi “suspendaţi”, ca nu s-a mai văzut aşa ceva în România, sunteţi “suspendaţi” pentru că lucrurile s-au făcut de la început în dispreţul legii şi al cetăţenilor.
  Pentru cine vrea să se convingă, să citească aici o parte din istoricul juridic al povestii:

  http://rosiamontana.org/categorii.shtml?cmd%5B297%5D=c-1-30354&cmd%5B292%5D=x-298-30396&x=30396&set%5B290%5D=selected-30354&set%5B297%5D=selected-30396

  (Pe site-ul rosiamontana.org >despre noi> litigii de mediu)
  Deci:
  -in 2002 sunt votate planurile de urbanism (general şi zonal) ale comunei Roşia montana. Majoritatea consilierilor locali care au votat hotărârea prin care s-au adoptat cele două planuri erau în conflict de interese, finnd fie angajaţi ai RMGC, fie având rude în această situaţie
  – prin aceste planuri se schimbă statutul comunei din zonă rezidenţială în zonă industrială: nu se mai poate construi, deschide o afacere etc acolo, îcălcând dreptul la viaţă privată şi liberă iniţiativă economică al locuitorilor
  – in 2006 consiliul local Rosia Montană vine cu un nou certificat de urbanism, anulat în 2007 de instanţă deoarece:

 4. (continuare)
  1. nu conţine lista completă a ariilor din Roşia Montană protejate datorită patrimoniului natural şi istoric precum şi a zonelor de protecţie din jurul lor
  2. nu conţine toate facilităţile industriale pentru care RMGC doreşte să obţină autorizaţie de construire (cum ar fi iazul de decantare);
  3. încalcă principiul autonomiei locale prin aceea că impune elaborarea şi aprobarea unui singur Plan Urbanistic Zonal valabil pentru toate cele patru municipalitaţi direct afectate de Zona de Dezvoltare Industrială RMGC.

  În 2007, “apare” un nou certificat de urbanism, anulat in instanta deoarece avea un conţinut identic cu anteriorul

  Să mă obosesc să continuu?

 5. pentru erica:

  Cum te miri ca e tanar? E tanar si avid de bani. As fi curioasa daca el ar trai cu familia in apropierea zonei daca ar incepe lucrul cu cianurile. Cum paote sa spuna ca sa iasa din zona politica? Asta asa s-a vorbit cu dna Valeanu (apropo, sotia dlui Antonescu – si acum realizez ce poama e si dl Antonescu, pe principiul cine se aseamana se aduna) ca sa se spuna acum? Cum poti sa scoti dina fara politicului o resursa strategica si un asa proiect cu un asa impact asuprea unei mari zone a tarii? Dupa 17 ani de exploatare vor pleca si vor lasa in urma un dezastru ecologic.
  Sa va fie rusine dle Tanase! Asa ati invatat la A. Andersen si la UPC? Bani, bani…..

  • Mie mi-a placut mai mult Tanase decat Magor. Autoritatile trebuie sa ia o decizie, dar au 2 cusururi. 1. Nu sunt in stare sa faca o analiza realista a proiectului. 2. Nu le este clar ce le pica lor in buzunare din aceasta afacere. Din aceste 2 cauze apeleaza la tot felul de suspendari si alte dume.
   Magor a demonstrat in acest interviu ca nu pricepe nimic din proiect, dar este foarte vocal in a emite judecati pe toate canalele pe care le are la dispozitie.
   Oare cand vor dori romanii sa analizeze acest proiect si sa transeze problema? E adevarat ca noi pierdem toata distractia daca se intampla asta. Cum o sa mai vorbim de “resursa strategica” si de “dezastru ecologic” si de alte bazaconii pe care le naste somnul ratiunii?

   • nu te supara, dar la care inregistrare te-ai uitat tu? ca din cate am vazut eu Magor a pus intrebari extrem de interesante. faptul ca Dragos le-a evitat pe toate nu e vina lui Magor…

 6. HOTNEWS CE S-A INTAMPLAT CU INTREBARILE CITITORILOR??? LUNI ANUNTATI CA DL TANASE VA RASPUNDE INTREBARILOR CITITORILOR…. ….UNDE E TRANSCRIEREA INTERVIULUI???…. EXISTA OAMENI CARE NU POT SAU NU AU TIMP SA ASCULTE UN INTERVIU AUDIO IN INTREGIME. CITITUL ITI PERMITE SA FII SELECTIV. VA ROG FRUMOS PUNETI TRANSCRIEREA INTERVIULUI PE SITE

 7. Unde au disparut toate comentariile cititorilor? Multe din ele contineau informatii suplimentare si linkuri catre alte articole legate de Rosia Montana. E un subiect fierbinte, va rugam, puneti-le inapoi.

 8. cum poate sa minta omul asta cu atata nerusinare? din pacate pentru cine nu cunoaste problema, el ar putea parea chiar credibil…

  il admir pe dl Magor pt activitatea sa insa cred ca trebuia sa fie un pic mai hotarat in aceasta dezbatere …. de exemplu: in problema respingerii majorarii de capital, dl. Magor ar fi trebuit sa citeasca in direct o parte din decizia judecatoreasca … nu sa mentioneze ca e pe site-ul hot news si sa il lase pe dl. Tanase sa o dea la intors ca trebuie sa se confrunte cu avocatii…

  Daca ii pui omului dovada in direct e mai greu sa minta cu nonsalanta ….

  Consider ca in toate dezbaterile ar trebui sa se prezinte dovezi clare, palpabile care nu mai lasa posibilitatea unor minciuni pe fata. altfel oamenii neinformati nu vor stii pe cine sa creada, cine spune adevarul…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger