Dragă Google, treci la masă!

0

V-aţi boteza copiii cu nume luate din realitatea virtuală în care coexistăm, nume legate de internet sau tehnologia modernă? Există, deja, părinţi extrem de pasionaţi de această lume digitală, care au ales să îşi boteze copiii după numele unor branduri celebre – Facebook, Google, Vista şi altele, după cum puteţi vedea în lista de mai jos.

 

 

Fenomenul nu este restrâns doar la o zonă anume, ci se întâlneşte din SUA până în China, fie că se întâmplă dintr-o fidelitate de brand foarte mare a părinţilor, fie dintr-un capriciu de moment. „Când o poveste de acest fel ajunge în ziare – şi ajunge! – cei mai mulţi oameni se scarpină în cap şi spun: ce-a fost în mintea acelor părinţi să facă asta?”, consideră Laurel Sutton, partener în cadrul companiei Catchword (care se ocupă cu crearea şi acordarea numelor). Există situaţii în care unele branduri invită părinţii să îşi boteze copiii cu nume de brand sau de produs, dar, de regulă, ca parte a unui concurs, a unei metode de promovare, la finalul cărora există o recompensă. Iată o listă cu 8 nume din lumea digitală care sunt, deja, purtate de copii:

1. Hashtag. Pasionaţi de Twitter, părinţii acestei fetiţe i-au pus numele „Hashtag”.

2. Facebook. Inspirat de rolul jucat de social media în evenimentele din Piaţa Tahrir, un egiptean şi-a botezat prima fiică născută cu numele Facebook.

3. Like. Tot de inspiraţie Facebook este şi numele dat de Lior şi Vardit Adler fiicei lor, care va fi strigată Like.

4. Google. Walid Elias Kai, doctor în marketingul motoarelor de căutare, este un mare fan Google, astfel că el şi soţia lui şi-au botezat fiul „Oliver Google Kai”.

 

 

5. @. Un cuplu de părinţi din China a încercat să îşi boteze fiul „@”, pentru că pronunţia în limba engleză a simbolului sună ca şi îndemnul chinez „iubeşte-l”.

6. Versiunea 2.0. Jon Blake Cusack, un tătic din Michigan, nu a vrut să adauge „junior” numelui fiului său, aşa că l-a botezat Jon Blake Cusack 2.0.

7. Vista. Bil Simser susţine că i-a plăcut atât de mult denumirea noului sistem de operare Windows, Vista, când acesta a fost lansat, încât şi-a botezat fiica Vista Avalon Simser.

8. Siri. Acesta a fost un nume folosit de oameni înainte ca el să devină ultracunoscut datorită Apple, dar statisticile arată că numele a crescut cu 5% în popularitate pe lista numelor de fete în anul 2012, după ce a câştigat celebritatea adusă de Apple.

 

Sursa şi foto: Mashable


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger