Doza de drăgălăşenie: un pui de panda uriaş dă ochii cu lumea

0

Un pui de panda uriaş, în vârstă de nouă săptămâni, născut pe 29 iulie la grădina zoologică din San Diego (SUA), a deschis complet ochii şi a început să facă cunoştinţă cu lumea din jurul lui. Acesta este al şaselea pui de panda uriaş născut până acum în această grădină zoologică, din aceeaşi mamă.

 

 

Veterinarii şi îngrijitorii puiului spun că micuţul este perfect sănătos; cântăreşte aproape trei kilograme şi are un ritm de creştere normal pentru specia lui, în aceiaşi parametri ca şi alţi pui de panda uriaş născuţi la grădina zoologică din San Diego înaintea lui. Puiul nu va primi un nume până când nu va împlini 100 de zile de existenţă, conform unui vechi obicei chinezesc.

Mama puiului este ursoaica Bai Yun, care a mai dat naştere altor cinci pui înaintea acestuia, stabilind un adevărat record. Alţi doi urşi panda, Gao Gao şi Yun Zi, locuiesc alături de ea la grădina zoologică (Yun Zi este unul dintre puii ei, iar numele său înseamnă „fiul norului”). Specia panda uriaş este considerată în mare pericol de dispariţie şi este cea mai rară între speciile de urşi panda.

 

 

 

 

Sursa: Our Amazing Planet

Foto: San Diego Zoo


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger