Două noi spectacole produse în cadrul proiectului Fresh Start – rezidențe de creație

0

Reactor de creație și experiment revine la prietenii de la Replika în septembrie, de data asta cu două noi spectacole produse în cadrul proiectului Fresh Start – rezidențe de creație.

Doisprezece tineri absolvenți de teatru, în două echipe formate fiecare dintr-un regizor, un dramaturg, un scenograf și trei actori, s-au familiarizat în timpul rezidenței cu teatrul performativ și cu cel documentar, iar acum sunt pregătiți să își prezinte produsele a două luni de muncă intensă.

9 septembrie, ora 19:00
ZIUA ÎN CARE PAPUCII MEI ȘI-AU ÎNGHIȚIT LIMBA

Rezidenți: Casandra Topologeanu (regie), Ioana Hogman (dramaturgie), Gábor Zsófi (scenografie), Oana Marcu, Radu Dogaru, Claudiu Urse (actori)
Mentor: Ferenc Sinkó

Gândește-te la drumul pe care îl parcurgi cu regularitate. Fie că e vorba despre drumul către job sau școală, drumul spre cineva sau întoarcerea acasă, observă-ți mintea aleargând între ceea ce vede, ceea ce revede și toate lucrurile de care îți amintește sau pe care le proiectează. E ceva plictisitor și plăcut în acest refren. Asta până când, într-un moment necunoscut, se întâmplă ceva neașteptat, ceva ce nu s-a mai întâmplat până acum și care e puțin probabil să se mi întâmple a doua oară. Există posibilitatea ca acest eveniment, necunoscut încă, să schimbe ceva pentru totdeauna.

10 septembrie, ora 19:00
#ABUZ – MÂINE PLEC ACASĂ

Rezidenți: Adina Lazăr (regie), Adriana Creangă (dramaturgie), Clara Manea (scenografie), Ioana Chițu, Alexandru Chindriș (actori)
Mentor: David Schwartz
După o idee de Diana Meseșan 

Spectacolul #Abuz urmărește erorile din sistemul judiciar pornind de la cazul Danielei Tarău, arestată pe nedrept în perioada 2001-2002.  De aici se ajunge la modul în care decurg arestările în prezent și la cum este perceput sistemul de cei ce dețin controlul și care ar trebui să rezolve problemele.

Fresh Start este un program de rezidențe produs de Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca ca parte a proiectului Rezidențele Reactor. Proiectul își propune să inițieze proaspăt absolvenții de teatru în teatrul documentar și teatrul performativ, prin tehnici specifice devised theatre și în regim independent. Rezidențele includ ateliere și producții proprii care sunt prezente apoi în alte spații independente din țară și au posibilitatea de a rămâne în repertoriul permanent al teatrului Reactor de creație și experiment. Atelierele din cadrul celei de a doua ediții au fost coordonate de David Schwartz, regizor de teatru cu experiență în teatrul documentar, și Sinkó Ferenc, actor, lector la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca, cu experiență în coregrafie și performance.

Rezidențele se adresează tinerilor absolvenți neangajați în domeniu la maxim 4 ani după absolvire, de la secțiile română și maghiară din cadrul facultăților de profil din țară.

Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Mai multe despre programul Reactor și despre Fresh Start puteți găsi pe www.facebook.com/ReactorCluj, www.facebook.com/FreshStartRezidente sau pe site-ul www.reactor-cluj.com.
Rezervări: http://www.reservr.net/u/reactor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger