Două hectare de grădină de acoperiş, cel mai nou proiect verde din Bronx

0

Cartierul Bronx din New York (SUA) ar putea avea, în curând, una dintre cele mai mari grădini de acoperiş din lume; aceasta ar urma să se întindă pe o suprafaţă de aproape două hectare, pe acoperişul unui depozit din Hunts Point, un uriaş centru de distribuţie de alimente.

 

 

Autorităţile locale au pus în aplicare un plan de renovare generală a zonei şi au solicitat aprobarea pentru a crea, pe acoperişul depozitului, o grădină care să fie operaţională tot timpul anului. „Este o situaţie din care toată lumea câştigă. Odată cu intrarea în funcţiune a acestei grădini de acoperiş, zona industrială Hunts Point va fi capabilă să ofere, spre vânzare, produse mai multe şi mai proaspete, dată fiind cerinţa de pe piaţă (şi dat fiind faptul că alimentele vândute de aici ajung la 23 de milioane de americani). Totodată, proiectul va genera noi locuri de muncă pentru localnici”, explică Christine C. Quinn, purtător de cuvânt al administraţiei locale.

Pentru susţinătorii înfiinţării grădinilor de acoperiş, ideea este bine-venită din toate punctele de vedere: demonstrează dorinţa administraţiei locale de a face oraşul şi cartierele mai verzi şi de a susţine cetăţenii în demersul pentru produse mai degrabă locale şi, prin definiţie, mai proaspete; în plus, poate oferi locuitorilor din Bronx şi din tot New York-ul posibilitatea de a reînvăţa cum să îşi cultive singuri legumele, fie şi dacă vin la grădina de pe acoperiş numai pentru câteva clipe de recreere. Între a petrece o zi caldă de vară la o piscină pe un acoperiş sau într-o grădină imensă pe acoperiş, s-ar putea ca mulţi americani să fie tentaţi de varianta a doua, notează TreeHugger.

 

Sursa: TreeHugger

Foto: NYDailyNews


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger