Două femei au plecat să-i caute pe supergay-ii din toată lumea

0

Jenni, business manager la eBay, și iubita ei Lisa, asistent social în domeniul HIV/SIDA, s-au hotărât în vara lui 2011 să plece împreună într-o călătorie de un an prin lumea largă, scrie BuzzFeed. Mai mult decât atât, au decis să caute în fiecare destinație lideri activiști din comunitatea LGBT pe care i-au numit “Supergays” și de la care au adunat informații și povești personale, reunite într-un documentar.

 

 

Documentarul se numește “Out and Around”, la fel ca blogul destinat proiectului, unde cele două femei și-au documentat descoperirile și interviurile. Înainte de aventura lor, spune Jenni într-un interviu, ea și iubita ei nici măcar nu știam să folosească o cameră video, însă au reușit să filmeze cu ajutorul prietenilor. Ideea proiectului a venit din partea Lisei, care și-a dorit întotdeauna un tricou pe care să scrie Supergay și care să aibă logoul lui Superman.

În călătoriile lor, cele două femei au căutat indivizi care conduceau mișcarea LGBT din locurile respective și spun că i-au găsit în toate cele 16 țări în care s-au aventurat. Așa-zișii supergay-i sunt oameni direct implicați în organizarea comunității sau care își folosesc influența dobândită în politică, domeniul sănătății, artă, entertainement sau mediul de afaceri pentru a spori eforturile de conștientizare și progresul în privința unor aspecte cu care se confruntă gay-ii. Jenni și Lisa spun că au fost curioase în primul rând de viața LGBT din țările în curs de dezvoltare. Citiți interviul pe BuzzFeed și aflați mai multe de pe blogul cuplului.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger