Două eleve indoneziene au creat un odorizant din bălegar de vacă

0

Odorizantele sunt cunoscute pentru cocktail-ul lor de substanțe toxice asociate cu astmul, cu afecțiuni de reproducere sau cu boli pulmonare, însă de acum înainte vor fi cunoscute și pentru o nouă materie primă: bălegarul de vacă. Studentele Dwi Nailul Izzah și Rintya Aprianti Miki au câștigat medalia de aur cu acest proiect în cadrul unei olimpiade pentru proiecte științifice organizată în Indonezia.

 

 

Cele două fete de liceu au întrecut 1.000 de cocurenți cu odorizantul lor neconvențional, pe care l-au fabricat după ce au colectat bălegar de la o fermă de vaci și l-au lăsat să fermenteze timp de trei zile. Apoi au extras apa din el și au amestecat-o cu apă din nucă de cocos. La final, au distilat lichidul pentru a elimina toate impuritățile. Procesul a durat șapte zile în total, produsul obținut având o aromă vegetală de la mâncarea digerată de vaci.

Elevele vor încerca să obțină un brevet pentru invenția lor, care nu numai că este de două ori mai ieftină decât produsele similear (2 dolari pentru 225 de grame), dar este și mai sănătoasă. “Odorizantul nostru nu este suplimentat cu substanțe chimice pentru a fi frumos mirositor”, spun fetele. “Totodată, este și mai sănătos pentru că nu conține ingrediente nocive ca majoritatea odorizantelor de pe piață”. Sursa:  Tree Hugger.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger