Dosar penal în cazul tăierii teilor de la Iași

1

Poliţia Judeţeană Iaşi a deschis dosar penal în cazul tăierii teilor din centrul municipiului, în urma unor sesizări făcute de către un membru al grupului de iniţiativă “Iaşul iubeşte teii”. Cercetările în acest caz se fac sub aspectul săvărşirii infracţiunii de “tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate”, informează Gandul.info.

 

Municipalitatea a înlocuit teii cu arbori în ghiveci

 

Purtătorul de cuvânt al primăriei ieşene a afirmat că municipalitatea nu a fost înştiinţată despre deschiderea unui dosar penal în acest caz. Ancheta Poliţiei vizează modul în care Primăria Iaşi a tăiat în luna februarie a acestui an peste 70 de tei de pe bulevardul central al oraşului.

Teii de pe bulevardul Ștefan cel Mare din Iași au fost tăiați fără consultarea cetățenilor și au fost înlocuiți cu salcâmi japonezi pentru a crește vizibilitatea monumentelor, spunea viceprimarul Mihai Chirica. Mai mulți activiști, oameni de cultură și din lumea academică, cu susținerea Coaliței pentru Mediu din România, au protestat de la început față de această măsură considerând nejustificată tăierea teilor, un adevărat simbol al orașului.

Primăria Iași a fost amendată cu 60.000 de lei de Garda de Mediu pentru acțiunea de tăiere a teilor, sancțiunea urmând a fi suportată din bugetul public.


Un comentariu

  1. Pingback: Dosare penale pentru primar și vice la Iași în cazul tăierii abuzive a teilor « Pandora's | Blog la feminin

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger