Donații pentru 1000delecții.ro, o nouă abordare în educația românească

0

La începutul acestei săptămâni, platforma de crowdfunding Mindfruit.ro a lansat un proiect nou, care se adresează copiilor de gimnaziu şi părinţilor preocupaţi de evoluţia şi educaţia celor mici. 1000delecții.ro este numele unei platforme educaţionale care are nevoie de 5.300 de lei pentru a fi lansată.

 

 

1000delecții.ro este gândită pentru a răspunde nevoilor celor mici şi traduce educaţia clasică de gimnaziu într-o formulă care reuşeşte să le atragă atenţia acestora. Noutatea proiectului constă în abordare. Ideea de la care se pleacă este aceea că memoria funcţionează cu “un număr de trei exemple”: acelaşi mesaj trebuie recepţionat pe trei “canale” diferite, pentru a fi complet absorbit de cel care doreşte să înveţe.

 

 

Copiii învaţă jucându-se cu fişiere power point, Word şi mp3; ei văd, ascultă, interacţionează şi revin la informaţia pe care o utilizează individual. În consecinţă, 1000delecții.ro stimulează alternativ simţul vizual, prin intermediul folosirii power point-ului, simţul auditiv prin mp3 şi cel kinestezic prin completarea cu pixul a unui chestionar printat. Metoda 1000delectii.ro reuşeşte astfel să activeze o gândire de tip reţea pentru arhivarea informaţiei. Practic, după ce mintea a fost expusă de trei ori, din trei direcţii diferite, la acelaşi mesaj, capacitatea de reţinere a individului se apropie de maxim.

Proiectul este activ pe Mindfruit.ro timp de 2 luni şi are nevoie de o sumă totală de 5.300 de lei pentru a putea funcţiona. oricine poate dona sume oricât de mici, susţinătorii proiectului fiind recompensaţi cu pachete de lecţii pentru 1 semestru, 1 an şcolar sau mai mult, în funcţie de pragul financiar în care se încadrează. Costul pachetelor achizionate acum este la jumătate faţă de costul final, practicat după lansare.

O descriere detaliată a proiectului, precum și mai multe informații despre Ciprian Homm, inițiatorul acestei platforme de educație, puteți găsi aici.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger