Doi vânători ilegali, arestați cu ajutorul căprioarei robotice

0

Doi tineri americani din Maryland au fost arestați după ce au împușcat, fără să știe, o căprioară robotică ce aparținea Poliției Resurselor Naturale din Maryland. Robo-Deer este unul din cele trei animale robotice ale departamentului de poliție, alături de ursul robotic și curcanul robotic, pe care forțele de ordine le folosesc pentru a-i depista pe vânătorii ilegali.

 

Poliția instalează animalele artificiale mecanice în locuri unde există suspiciuni de braconaj, adesea în urma sesizărilor primite de la localnicii care observă lumini în pădure sau aud împușcături. În acest nou caz, cei doi bărbați au îndreptat lanternele spre robo-căprioară, în care au tras apoi cu o arbaletă, iar la scurtă vreme, autoritățile i-au prins în apropierea locului, reîncărcându-și arma. În acest stat, orbirea căprioarelor este interzisă, în condițiile în care aceste animale devin ținte mult mai ușoare dacă asupra lor sunt orientate surse puternice de lumină.

O astfel de căprioară ”robotică” este realizată de taxidermiști, care aplică pielie tratate de animal pe un schelet din material ușor, astfel încât întreaga instalație cântărește circa 10 kilograme și poate fi montată în mai puțin de un minut. Aceste animale sunt controlate cu un sistem de telecomenzi, transmițând totodată informații despre eventualitatea în care au fost împușcate, astfel încât poliția să intervină la timp.

 

 

Sursa: Washington Post

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger