Doi tineri și-au transformat duba într-o spălătorie mobilă pentru oamenii străzii

0

Doi tineri australieni de 20 de ani au avut o idee minunată prin care să-i ajute pe cei fără adăpost. Au transformat o dubă într-o spălătorie mobilă unde oamenii străzii își pot spăla hainele.

 

spalat

 

Proiectul Orange Sky Laundry a fost demarat de Lucas Patchett și Nicholas Marchesi și a pornit cu o dubă veche și un generator. Cu ajutorul donațiilor, au cumpărat două mașini de spălat și uscătoare, ceea ce le-a permis să spele 20 de kilograme de haine pe oră în dubă.

Inițiativa a fost lansată în iulie  și se află încă în perioada de probă, timp în care duba va funcționa cinci zile pe săptămână în Brisbane. Dacă va avea succes, proiectul se va extinde în toată Australia.

“E un privilegiu pe care cei mai mulți dintre noi îl ignoră. E prima dată când Mick a putut să-și spele hainele și păturile. Născut în Brisbane și trăind pe străzi, Mick nu-și permite să-și spele hainele sau să le transporte”, spun tinerii.

Cei doi tineri se bazează pe sprijinul donatorilor pentru a continua programul. Un ciclu de spălare pentru o persoană costă 6 dolari.

Sursa: boredpanda.com

 

Puteți citi și:

Căsuțe pentru oamenii străzii

Alternative creative la țepușele anti-oameni ai străzii din Londra

Cafeneaua în care sunt angajate persoane sărace sau fără adăpost


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger