Doi tigri maltrataţi într-un circ german şi condamnaţi la moarte în Belgia, primesc “azil” în Marea Britanie

0

tiger_003Au venit vremuri grele pentru tigri, a căror populaţia a fost drastic redusă în ultimii ani, ajungându-se momentan la doar 3.000 de animale care mai trăiesc în sălbăticie. Cum pentru majoritatea animalelor, lumea tinde să devină o mare grădină zoologică, pe fondul distrugeri habitatelor naturale, situaţii precum cea a lui Tango şi Julia, doi tigri de circ cu o poveste foarte încâlcită, nu vor întârzia să apară. Multe animale în captivitate vor depinde de “politicile” stabilite artificial, ca în controversa recentă legată de uciderea unor girafe sănătoase la o grădină zoologică din Danemarca.

Tango este un tigru de 18 ani, care a călătorit vreme îndelungată prin lume, cu un circ german, şi care a fost odată vedeta unei campanii publicitare televizate. Julia, o femelă de tigru de opt ani, care i-a fost alături o vreme, a avut parte, asemenea lui Tango, de cruzime din partea personalului de la circ, de unde au fost apoi recuperaţi de autorităţile belgiene, sub pretextul de a fi protejaţi. Însă, la scurtă vreme după recuperare, Belgia a hotărât să omoare cele două animale aflate în stare de sănătate foarte bună.

Această decizie a atras după sine o campanie destul de costisitoare din partea unei rezervaţii britanice, Woodside Wildlife and Falconry Park, pentru a convinge autorităţile belgiene să trimită animalele în custodia parcului, evitând astfel condamnarea lor la moarte. Recent, cei doi tigri au primit “azil” în Marea Britanie, unde în ultimele şase luni le-a fost amenajat un spaţiu propice şi le-a fost asigurat un personal de îngrijire specializat. Rezervaţia solicită acum donaţii, pentru a putea susţine financiar îngrijirea tigrilor. Până acum, costul pregătirilor s-a ridicat la circa 250.000 de lire sterline.

Sursa: The Telegraph

Puteţi citi şi:

Doar trei mii de tigri mai trăiesc azi în sălbăticie

Tigri torturaţi pentru amuzamentul unor afacerişti şi oficiali chinezi

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger