Doi soţi care au trăit nedespărţiţi timp 70 de ani au murit la câteva ore distanţă

4

Într-o lume în care abundă cărţile despre secretele fericirii de cuplu şi despre metodele prin care poţi evita ceea ce statisticile trâmbiţează vocal — şi anume că rata divorţurilor este în creşter şi că echilibristica armoniei în cuplu e din ce în ce mai anevoioasă –, poveştile despre iubiri de-o viaţă vin parcă dintr-o mitologie a nostalgiei. Ştirea despre moartea soţilor Felumlee, despre care copiii spun că s-au ţinut de mână în fiecare dimineaţă, timp de 70 de ani, ne trimite cu gândul la aceeaşi “familie” de istorii menite să ne redea încrederea că dragostea are încă şanse să contrazică statisticile.

 

enhanced-buzz-15665-1397939362-14

 

Helen şi Kenneth Felumlee au trăit împreună 70 de ani şi, dacă e să-i credem pe copiii lor, în fiecare dimineaţă, la micul dejun, s-au ţinut de mână. În tot acest timp au fost nedespărţiţi, iar apropiaţii şi-i amintesc ca pe doi oameni buni, generoşi, implicaţi în viaţa familiei şi a comunităţii. După şapte decenii în care au avut împreună opt copii, Helen Felumlee s-a stins din viaţă la vârsta de 92 de ani. Peste 15 ore, a murit şi soţul ei, din cauze naturale. Povestea lor de dragoste şi-a găsit astfel un deznodământ pe care, dacă l-am fi citit într-un roman, l-am fi considerat nerealist şi siropos.

Helen şi Kenneth s-au îndrăgostit în adolescenţă, când o prietenă le-a făcut cunonştinţă. După trei ani în care au fost prieteni, cei doi şi-au minţit părinţii că pleacă într-o excursie şi, cu puţinii bani pe care îi aveau în buzunar, au plătit o taxă pentru a se putea căsători, cu două zile înainte ca tânărul să împlinească 21 de ani, vârsta legală a căsătoriei. Din 1944, când au devenit soţ şi soţie, Helen şi Kenneth şi-au întemeiat o familie cu 8 copii, pe care nu le-a fost uşor să-i crească. Bărbatul a lucat ca inspector tehnic la o companie de căi ferate, iar apoi şi-a deschis un service auto, a lucrat ca poştaş şi ca profesor în cadrul bisericii metodiste din zonă. Soţia lui, care a ţinut pe picioare gospodăria şi copiii, a fost la rândul ei implicată în viaţa bisericii din comunitate şi era cunoscută ca un ajutor de bază pentru cei din oraşul Nashport. În anii 80, când copiii s-au făcut mari şi au plecat la casele lor, cei doi soţi şi-au redescoperit pasiunea pentru călătorii şi au făcut un tur aproape complet al statelor americane, cu autobuzul.

 

enhanced-buzz-24306-1397939356-19

enhanced-buzz-11057-1397939348-18

 

În urmă cu 2 ani şi jumătate, lui Kenneth i-a fost amputat un picior, ca urmare a unor probleme de sănătate. În tot acest răstimp, soţia a fost cea care l-a îngrijit, până când, în urmă cu aproape o lună, a căzut la pat. Helen a murit pe 12 aprilie şi, potrivit familiei, din acel moment bărbatul a slăbit văzând cu ochii, încetând din viaţă 15 ore mai târziu. Rudele care le-au fost aproape spun că cei doi au murit de bătrâneţe şi că bărbatul nu a mai putut trăi fără soţia sa, de care a fost alături o viaţă întreagă.

Sursa: Buzzfeed

Puteţi citi şi:

Cine iubeşte mai mult?

Singuri sau împreună?

Iubire şi agonie în stradă


4 comentarii

  1. Da, asa ceva exista. Relatia acestor oameni se aseamana cu a bunicilor mei. Bunicii mei se s-au casatorit in 1945, iar acum au 91 si 98 de ani si au inca o relatie de invidiat desi sunt macinati de o gramada de boli.

  2. Simt si cred cu toata fiinta intr-o asemenea relatie,o perioada am trait asta dar,din pacate viata m-a contrazis.Raman la convingerea ca doar deocamdata…

  3. “Helen a murit pe 12 aprilie şi, potrivit familiei, din acel moment bărbatul a slăbit văzând cu ochii, încetând din viaţă 15 ore mai târziu.” Cred ca s-a strecurat o greseala 🙂

    • In textul original expresia este ‘began to fade’ ceea ce s-ar traduce prin ‘a inceput sa se stinga’. Fade mai inseamna si ‘a slabi’, dar nu traducem mot-a-mot.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger