Doi pui de ghepard vor fi numiţi după atleţi olimpici

0

De astăzi, toată lumea stă cu ochii pe Jocurile Olimpice de la Londra – inclusiv Smithsonian’s National Zoo, care va boteza doi pui de ghepard, născuţi în luna aprilie, după numele sportivei şi al sportivului care se vor dovedi cei mai rapizi alergători (din echipa SUA) în cadrul competiţiei de profil (proba de 100 de metri viteză).

 

 

Jocurile Olimpice adună cei mai rapizi atleţi din lume, dar, oricât ar fi de iuţi alergătorii din probele de viteză, nu se compară cu gheparzii: aceştia pot atinge viteza de 113 kilometri pe oră, fapt care le-a adus, pe merit, titulatura de cele mai rapide animale de pe pământ. Pentru a readuce în atenţia lumii soarta gheparzilor, dar şi pentru a celebra Jocurile Olimpice, reprenzentanţii Smithsonian’s National Zoo au decis ca doi pui de ghepard, născuţi pe 23 aprilie, să primească numele atleţilor americani care se vor dovedi cei mai rapizi în cursele de 100 de metri viteză (femei şi bărbaţi). Astfel, numele candidate ar fi, pentru femela ghepard, Carmelita, Tianna şi Allyson, iar pentru masculul ghepard, Justin, Tyson şi Ryan.

Cei doi pui s-au născut în căminul oferit de Institutul de Conservare Biologică Smithsonian din Front Royal şi au reuşit să supravieţuiască unei naşteri dificile. Mama lor se afla la prima încercare de acest fel, aşa că şi-a abandonat primul născut, care a fost chiar masculul. Mai apoi, a fost nevoie de intervenţia prin cezariană a veterinarilor, o procedură extrem de rar folosită în cazul gheparzilor, din cauza şanselor extrem de reduse de supravieţuire a puilor. Totuşi, în urma intervenţiei chirurgicale, unul dintre cei trei pui aduşi pe lume a supravieţuit – şi s-a dovedit a fi femelă. În luna mai, cei doi pui, frate şi soră, au fost mutaţi în Parcul Zoologic Naţional Smithsonian. De mâine, 28 iulie, ei vor putea fi admiraţi de vizitatorii parcului, dar timpul lor de expunere va fi destul de scurt, maxim o oră pe zi. La finalul Jocurilor Olimpice, se vor alege şi cu botezul 🙂

 

Sursa şi foto: Our Amazing Planet


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger