Doi părinţi chinezi şi-au dat fiul în judecată pentru a-l obliga să se angajeze şi să se mute de acasă

0

Sunt destui părinţi care se plâng că odraslele lor preferă să le rămână o povară în loc să îşi ia zborul, să se angajeze şi să se întreţină singure, dar un cuplu de părinţi chinezi s-a văzut nevoit să ducă problema în justiţie, pentru că nu mai avea soluţii.

 

 

Tânărul Xu Qing, în vârstă de 29 de ani, din Beijing, a refuzat să lucreze de când şi-a terminat studiile, susţinând că viaţa de angajat este prea plictisitoare. Şi-a invitat prietena să stea cu el, în casa părinţilor lui şi a cerut să fie întreţinut. La început, mama lui, Xu Hsing, a gătit şi a făcut curat pentru el (singurul copil al cuplului). Tatăl lui, Xu Ku, i-a găsit un loc de muncă la firma unui prieten, dar tânărul a demisionat după numai trei luni, spunând că munca era prea plictisitoare. Acum îşi petrece ziua dormind şi navigând pe internet; aşa şi-a cunoscut prietena (în mediul online), şi aceasta fiind tot neangajată.

După o lună de întâlniri, a invitat-o să se mute cu el, în casa părinţilor, spre disperarea acestora. Cei doi i-au dat un ultimatum fiului lor, spunându-i că trebuie fie să se angajeze, fie să se mute, dar acesta a refuzat. Aşa că părinţii l-au dat în judecată. Instanţa a decis că, deşi băiatul este fiul lor, cum acesta are deja 29 de ani (adică este adult), ei nu mai sunt obligaţi să îl întreţină şi pot şi să îi ceară să se mute din casa lor. În ciuda faptului că instanţa a decis în favoarea părinţilor lui, Qing a refuzat să plece de acasă. Aşa că părinţii lui au apelat din nou la instanţa de judecată, cerând un ordin de evacuare (pentru fiul lor şi prietena lui) de pe proprietatea lor. Dacă vor avea şi acum câştig de cauză, tinerii vor fi scoşi cu forţa din casă şi obligaţi să îşi caute alt adăpost.

Cazul este considerat simptomatic pentru obsesia chinezilor faţă de copiii lor, de regulă câte unul pe familie, din cauza politicii de control al reproducerii, impusă de guvernul Chinei. Se consideră că această reglementare legală a creat o generaţie de copii extrem de răsfăţaţi (“micii prinţi”, astfel sunt numiţi), care sunt perfecţi în ochii părinţilor, indiferent ce fac, care nu muncesc pentru a se întreţine şi nici nu au singuri grijă de ei. Cazul prezentat mai sus, devenit cunoscut prin intermediul presei şi internetului, a atras un val de critici asupra subiectului: “A avea un astfel de fiu este de-a dreptul patetic. Nu vă răsfăţaţi copiii!”; “În asta se vede nivelul educaţiei din prezent”; “Părinţii care au crescut un copil aşa de răsfăţat şi-au căutat-o cu lumânarea!” – sunt doar câteva dintre comentariile internauţilor care urmăresc evoluţia cazului.

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: Express News

 

Puteţi citi şi:

Un chinez a cumpărat toate biletele la premiera unui film pentru a-i face în ciudă fostei sale iubite, care l-a părăsit pentru că era sărac

Chinezii care mănâncă animale din specii ocrotite de lege pot face până la zece ani de închisoare

Bonus de smog pentru angajaţii Panasonic detaşaţi în China

FOTO Cel mai mare oraş fantomă din lume


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger