Doi copii din Pennsylvania nu mai au dreptul să vorbească despre fracking pentru tot restul vieții

1

Un tribunal din Pennsylvania le-a interzis unor copii de 9, respectiv 12 ani să mai vorbească despre fracturarea hidraulică (fracking) pentru tot restul vieții. Decizia vine în urma unei înțelegeri dintre părinții lor și compania Range Resources Ltd, unul dintre liderii de pe piața petrolului și a gazelor naturale, scrie The Guardian. Ea a stârnit furia activiștilor de mediu și a celor care susțin libertatea de exprimare.

 

 

Înțelegerea, în urma căreia familia Hallowich, din care fac parte cei doi copii, va primi 750.000 de dolari de la compania americană, a avut loc în 2011, însă a fost dezvăluită publicului abia săptămâna aceasta. Familia a acuzat companiile producătoare de gaze și petrol de distrugerea fermei lor de patru hectare din Mount Pleasant, Pennsylvania și de pericilitarea sănătății celor doi copii ai lor – un băiat și o fată. Proprietatea lor se învecina cu patru puțuri de extracție a gazelor de șist, cu stații de comprimare a gazelor și cu un iaz de decantare a deșeurilor, despre care familia Hallowich susține că le-ar fi contaminat resursele de apă și le-ar fi provocat usturimi la ochi, dureri în gât și migrene.

O condiție a înțelegerii din 2011, când cei doi copii aveau șapte, respectiv 10 ani, a fost ca aceștia să nu mai vorbească niciodată despre înțelegere, despre fracking în general și, în particular, despre formațiunea de șisturi bituminoase Marcellus Shale, de unde Range Resources extrage gaze de șist. Astfel de înțelegeri între exploatații și locuitorii din centrele de extragere a gazelor de șist au devenit tipice în Pennsylvania, însă insistența avocatului Range Resources de a extinde interdicția pe tot parcursul vieții l-a făcut până și pe judecător să ia o pauză de gândire. Părinții copiilor spun că au fost de acord cu termenii înțelegerii pentru că vor să se mute într-o casă nouă, departe de câmpurile cu gaze, și să-și crească copiii într-un mediu mai sigur. Aflați mai multe detalii pe The Guardian.


Un comentariu

  1. Pingback: Avem dreptul dar nu avem voie!!! | business and money

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger