Doi chirurgi francezi operează pro-bono copiii cu malformații cardiace din România

0

Carte M.C.C. 155x155:155x155Peste 1000 de copii se nasc anual cu malformații cardiace congenitale în România, iar spitalele autohtone au capacitatea de a realiza doar câteva sute de astfel de intervenții chirurgicale pe an. Deși malformațiile cardiace nu reprezintă întotdeauna urgențe chirurgicale, amânarea intervenției poate avea un sfârșit dramatic.

Intermedicas, în parteneriat cu fundația Mecenat Chirurgie Cardiaque din Franța și Fundația Regina Maria facilitează o serie de intervenții chirurgicale cardio-vasculare pro-bono pentru copiii ale căror familii nu le pot asigura îngrijirea necesară.

O echipă formată din doi medici specialiști în chirurgie cardio-vasculară pediatrică, reprezentanți ai Fundației “Mecenat Chirurgie Cardiaque” din Franța, au stabilit deja împreună cu partenerii români cadrul general de desfășurare a proiectului. Pentru a putea beneficia de acest program, familia copilului trebuie sa se adreseze echipei Intermedicas ([email protected]), care va analiza dosarul medical, va stabili consultațiile și vor trimite, ulterior, pacienții către spitalul Neker din Paris, unde sunt effectuate intervențiile chirurgicale. Intermedicas, în parteneriat cu Fundația Regina Maria, depun eforturi pentru a găsi soluții pentru a realiza astfel de operații, împreună cu cei doi chirurgi francezi, în România. Pacienții eligibili în cadrul acestui proiect sunt copii cu vârstă între 1 și 16 ani, fără posibilități financiare, cu malformații cardiace congenitale.

“Posibilitățile efectuării intervențiilor chirurgicale cardio-vasculare la copii sunt foarte limitate din punct de vedere logistic. Considerăm că este și responsabilitatea operatorilor din domeniul privat să contribuie la salvarea vieților pacienților români foarte tineri. Am decis, astfel, să luăm atitudine față de această situație, astfel încât să putem acorda o șansă la viață copiilor cu malformații cardiace congenitale. Suntem onorați să colaborăm cu Fundația Mecenat Chirurgie Cardiaque din Franța și suntem recunoscători Fundației Regina Maria că a acceptat să co-finanțeze, alături de noi, aceste intervenții”, a spus Ana Maria Marian, managing director Intermedicas.

Fundația Mecenat Chirurgie Cardiaque a fost înființată în urmă cu 20 de ani de către un colectiv de medici inimoși de la spitalul Necker, Paris, cu scopul de a strânge fonduri în vederea operării cazurilor disperate de copii cu cardiopatii congenitale din întreaga lume, care nu dispun de mijloace financiare pentru achitarea intervenției. Fundația este finanțată din donații făcute de persoane particulare sau organizații caritabile și în prezent operează aproximativ 200 de copii pe an. Operațiile sunt efectuate în câteva centre ultra-specializate în chirurgie cardiacă din Franța de către cei mai buni specialiști la nivel internaținal.

Prof. Dr. Olivier Bical este Doctor în medicină la universitatea Pitié-Salpétrière, Paris (1978), chirurg specializat în cardiologie acreditat de Haute Autorité de Santé din Franța, cu o experiență de 40 de ani în spitale și instituții medicale de prestigiu. De asemenea, Dr. Bical este membru al Societății Franceze de chirurgie Toracică și Cardiovasculară, membru al Asociației Europene de Chirurgie cardio-toracică, membru în consiliul de administrație al Fundației  “Mécénat-Chirurgie cardiaque”, cavaler al Legiunii de Onoare și autor al numeroase studii și lucrări de referință în publicații de specialitate de renume internațional.

Prof. Dr. Ovidiu Nuțu este medic primar, doctor în științe medicale cu specializarea în chirurgie cardiovasculară și toracică (acreditat de Haute Autorité de Santé – Franța), membru al Societății Franceze de Chirurgie Toracică și cardiovasculară, membru titular al Colegiului Francez de Chirurgie Cardiacă, membru al Societății Franceze de Cardiologie și al Societatii Europene de Chirururgie Cardiacă (EACTS). În perioada 1984-1990 a făcut parte din echipa de chirurgi a spitalului Fundeni, după care au urmat cinci ani de experiență în calitate de asistent universitar chirurgie cardio-vasculară în cadrul Universității de Medicină din Timișoara. După un masterat în științe chirurgicale cu specializarea în cord artificial și transplant cardiac a performat în mai multe institutții medicale de stat și private din Franța. Dr. Nuțu este, de asemenea, autor sau coautor la multiple tratate și comunicări internaționale.

INTERMEDICAS WORLDWIDE este prima inituție privată de sănătate specializată în Second Opinion și Case management. Compania a fost înființată în urma experienței personale a medicilor fondatori, ce și-au asumat misiunea de a schimba fundamental experiența medicală, din momentul în care pacientul trece pragul instituției și până la recuperarea sa completă. Indiferent de gravitatea problemei, echipa experți Intermedicas are competența de a alege cea mai bună soluție de tratament în timp util, ridicând de pe umerii pacientului orice stres suplimentar: identificarea analizelor necesare, a celor mai buni experți și instituții medicale din lume în domeniul respectiv, facilitarea accesului la clinici de renume internațional, second opinion, servicii medicale la standarde internaționale în țară.

Puteţi citi şi:

Clinica unde medicii români afirmaţi în străinătate se întorc în ţară pentru a-i trata pe pacienţi

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger