Documentary Mondays

0

În luna decembrie, Centrul Ceh organizează Documentary Mondays, o serie de proiecţii documentare dedicate ecourilor Festivalului Internaţional de Film Jihlava. Luni, 12 decembrie, între orele 20:00-22:00, veţi putea viziona alte două filme ceheşti proiectate anul acesta în cadrul celui mai mare festival de film documentar din Europa centrala şi de est: Designated Space şi 24.

Designated Space este un film documentar eseistic ce explorează spaţiul reprezentaţiei artistice ca purtător al propriei poveşti şi iniţiator al actului artistic. Filmul priveşte spaţiile public şi privat ca posibile scene pentru jocul actoricesc. Având un caracter excesiv vizual, filmul include secvenţe cu spaţii scenografice şi arhitecturale ale proiectelor din cadrul Prague Quadrennial 2011 pentru Spaţiu şi Design Performativ, cât şi cadre cu alte spaţii publice şi private din oraş. Filmul este produs de Prague Quadrennial şi propune cercetarea scenei ca un domeniu independent. Utilizând lumina pentru a da viaţă obiectelor imobile, este reflectată acţiunea dramatică prezentă nu numai în spaţiile scenice şi arhitecturale, dar şi în locuri din Down, căci orice spaţiu gol este în cele din urmă o potenţială scenă.

24 este un documentar despre timp realizat în colaborare de 24 de regizori într-o singură zi în Republica Cehă. Fiecare regizor a ales o oră din ziua respectivă,  pe care trebuie să o transpună în 2 minute de film. Rezultatul: un mozaic de genuri şi subiecte care care urmăresc trei generaţii.

Intrarea este liberă. Mai multe detalii despre eveniment şi programul complet aici.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger