Documentare, atitudine și ecologie la Astra Film Festival

0

Secțiunea EcoCinematogrAFF extinde viziunea despre poluare și consecințele ei asupra calității vieții, despre exploatarea excesivă a resurselor, despre urbanizarea accelerată în China sau despre protestele iscate de noua febră a aurului în Columbia și România; printr-o serie consistentă de documentare care vor rula între 6 și 12 octombrie la Astra Film Festival 2014.

 

eco_3

 

Unul dintre cele mai așteptate documentare este Marmato (regia: Mark Grieco), un caz asemănător cu cel din Roșia Montană, doar că plasat dincolo de ocean, tocmai în Columbia. Viața liniștită a orășelului Marmato este perturbată de apariția unei companii canadiene care urmărește exploatarea uneia dintre cele mai mari rezerve de aur de pe planetă.  Toamna Românească (regia: Matei Budeș) documentează protestele a zeci de mii de oameni de pe străzile Bucureștiului împotriva proiectul de lege privind mineritul la Roșia Montană. Filmele vor fi proiectate marți, 7 octombrie, cu începere de la ora 21:00 la Librăria Habitus.

Urbanizarea în China este pusă la cale de un profesor finlandez și un magnat chinez care plănuiesc ca în următorii 15 ani să mute două miliarde de chinezi de la sat la oraș. Ecopolis China (Anna-Karin Gronroos) va fi proiectat marți, 7 octombrie, de la ora 17:30 la Librăria Habitus.

The Carbon Crooks (regia: Tom Heinemann), Red Dust (regia: Ilona Kacieja) și Last Call (regia: Enrico Cerasuolo) aduc în discuție subiecte stringente despre poluare, consumul abuziv de resurse și efectele pe termenul lung asupra naturii și oamenilor.

Pentru a trage un semnal de alarmă asupra poluării Dunării și Deltei, șapte prieteni apelează la o idee inedită: construiesc o plută din lemn și PET-uri cu care călătoresc timp de 14 zile. Plutașii (regia: Mihai Cătălin) va fi proiectat marți, 7 octombrie, de la ora 17:30 la Teatrul Gong. În continuare, de la ora 18:30, filmul Bucătăria comunitară (regia: Ramona Carmen August) prezintă inițiativa inovatoare a unui grup de tineri din Danemarca: înființarea unui restaurant care funcționează pe bază de voluntariat și reciclare. Hrana se oferă gratuit, iar materia primă este marfa încă comestibilă aruncată de marile restaurante și supermarketuri.

Detalii complete despre program, puteţi afla aici.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger