DIY: Adăpost pentru animale, construit din sticle reciclate

0

Oricine poate construi singur acest adăpost pentru animale, folosind sticle reciclate (în speţă, sticle de apă) şi ideile ingenioase puse la dispoziţie de Dr. Hakan Gürsu, cel care a creat conceptul. Adăpostul poate fi folosit pentru animalele de companie, pentru animalele fără stăpân sau chiar pentru cele din sălbăticie, care îşi pot face culcuş în el.

 

 

Realizarea adăpostului este gândită foarte simplu, tocmai pentru ca oricine să o poată face. Aveţi nevoie de două bucăţi de placă aglomerată (din aşchii de lemn), pentru baza şi acoperişul adăpostului; de sticle, care servesc drept pereţi ai adăpostului (şi care, umplute cu perlit, menţin o temperatură plăcută în interiorul căsuţei şi conferă stabilitate) şi de elemente de plastic pentru prinderea sticlelor.
O sticlă de plastic mai mare se poate amplasa pe structură, pentru a permite luminii să intre în “culcuş”. Pentru a fi mai atrăgătoare pentru animalele sălbatice, adăposturile astfel construite se pot acoperi cu pământ şi vegetaţie. O astfel de structură poate fi şi suspendată în copaci, pentru păsări, poate fi cuşcă de transport pentru animale sau poat fi parte dintr-un ansamblu de structuri similare, care să constituie loc de joacă pentru pisici, spre exemplu, într-o curte sau la un refugiu pentru animale fără stăpâni.

 

stire 7 oct pet 2

stire 7 oct pet 3

 

Mai multe detalii despre cum se realizează adăpostul puteţi găsi aici.

 

Sursa şi foto: The Pet House

 

Puteţi citi şi:

Imagini cu câini vagabonzi, înainte şi după adopţie

Aparatul care distribuie mâncare pentru câinii fără stăpân în schimbul sticlelor reciclate

Cel mai mare sanctuar pentru pisici din lume


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger