Divorţul le poate lăsa pe femei fără păr

0

O cercetare arată că, imediat după genetică, următorul factor care determină pierderea părului în rândul femeilor este statutul lor matrimonial. Pierderea soţului creşte semnificativ riscul căderii părului.

“Cel mai probabil, stresul este aspectul cel mai important al unui divorţ care duce la pierderea părului,” spune Bahman Guyuron, autorul studiului, adăugând că un alt factor important în acest sens este consumul mai ridicat de alcool şi tutun. Pe de ală parte, părul bărbaţilor este afectat de alte cauze, cum ar fi expunerea la soare şi un stil de viaţă sedentar.

Primul studiu a constat în chetsionarea a 84 de femei, gemeni identici, care au fost rugate să completeze chestionare legate de stilul de viaţă şi au fost supuse unor teste hormonale. S-a constatat că, pe măsură ce numărul anilor pe care o femeie i-a petrecut fumând, părul din zona temporală s-a rărit considerabil. O altă cauză asociată cu pierderea părului în rândul femeilor este stresul asociat cu numărul mare de copii, dar s-ar părea că şi excesul de somn afectează bogăţia podoabei capilare.

Cel de-al doilea studiu a investigat 66 de cazuri de bărbaţi gemeni. Rezultatele: fumatul şi expunerea prelungită la soare, precum şi prezenţa mătreţei determină rărirea părului. Au de suferit, de altfel, şi cei care nu depun activităţi fizice.

 

Sursa: USA Today

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger