Din ce în ce mai mulți oameni trimit SMS-uri în somn

0

Un expert în știința somnului spune că tot mai mulți oameni au început să trimită mesaje de pe telefon în timp ce dorm și nici nu-și amintesc să le fi scris. Pe lângă consecințe compromițătoare, trimisul mesajelor în somn poate duce și la probleme de sănătate, din cauză că expeditorii de SMS-uri nu se odihnesc bine.

 

sms

 

Dr. Josh Werber de la EOS Sleep spune că oamenii care trimit mesaje în somn nu ajung în faza de somn profund necesară unei bune funcționări a creierului.

Mai multe persoane care au acest obicei au fost intervievate de CBS 2 și au povestit cum se trezesc dimineața cu mesaje trimise în telefon, dar nu își amintesc cum le-au trimis pe la 3-4 dimineața. Mesajele sunt fie înșiruiri de litere fără sens, fie texte coerente trimise de oameni care sunt pe jumătate adormiți, dar care, oricum, nu-și amintesc dimineața ce au scris.

Dr. Werber sugerează să mutăm telefoanele mai departe de pat pe timpul nopții, iar eliminarea telefoanelor din dormitor ar fi o măsură și mai bună pentru că nu am mai fi deranjați de lumina care vine de la telefon și care transmite creierului că ar fi timpul să se trezească.

În general, ar fi bine să închidem toate electronicele din cameră cu o oră înainte de ora de culcare pentru a avea mai multe șanse să ne odihnim.

Deși nu există studii despre trimisul SMS-urilor în somn, cercetătorii de la Universitatea din Toledo au studiat trimisul e-mail-urilor în somn în 2008. Ei au analizat cazul unei femei de 44 de ani care trimitea e-mail-uri în timp ce dormea, iar a doua zi nu-și amintea nimic.

Sursa: Daily Mail


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger