Din ce în ce mai mulţi medici prescriu plimbări în parc

0

Când tratează copii obezi sau care suferă de diabet, medicul Robert Zarr din Washington D.C. nu caută să le prescrie pastile, ci se uită într-o bază de date cu spații verzi și își întreabă pacienții dacă au ieșit din casă în ultima vreme, scrie FastCoExist. Apoi le prescrie o plimbare în parc. În ultimii trei ani, medicul american a propovăduit Park Rx, un sistem care îi ajută pe doctori să le recomande pacienților activități în afara casei, ca alternative la suplimente alimentare și medicamente.

 

 

Cu ajutorul Serviciului pentru parcuri naționale din SUA și al Departamentului pentru parcuri și recreere din Washington D.C., Zarr a făcut o hartă cu 380 de parcuri și le-a inclus într-un clasament în funcție de activitățile care se pot face în ele, curățenie, siguranță și acces la mijloace de tranport în comun. Cu ajutorul sistemului său, când medicii din D.C. se uită pe fișele medicale electronice ale pacienților, pot vedea alături o bază de date cu activități în natură, pe lângă alte opțiuni. Îi întreabă apoi pe pacienți ce activități fizice le place să facă, apoi printează o pagină cu informații despre un parc din apropiere și o fotografie.

De când a lansat sistemul Park Rx în iulie anul trecut, 30 de medici s-au înscris în program și au emis în jur de 550 de rețete naturale. În urma unor interviuri care au testat succesul programului, s-a observat o creștere cu 22 de minute a activităților fizice realizate într-o săptămână în rândul a 400 de copii. Robert Zarr spune că a fost inspirat în inițiativa sa de cartea lui Richard Louv, Last Child in the Woods (Ultimul copil din pădure), în care era autorul explora “deficitul de natură” și efectele sale asupra sănătății celor mici. Medicul american, care vrea să dezvolte și o aplicație de mobil, spune că sistemul său poate ajuta la reducerea cantității de medicamente prescrise de doctori și a expunerii copiilor la substanțe chimice, odată cu pierderea în greutate și scăderea tensiunii arteriale.

 

Puteți citi și:

În Boston, închirierea bicicletei poate fi prescrisă de către medici

Biblioterapia: Medicii prescriu cărți pacienților care suferă de depresie


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger