Din cauza schimbărilor climatice, canibalismul este în creștere în rândul urșilor polari

0

Canibalismul nu este o trăsătură a urșilor polari, dar timpurile disperate cer măsuri disperate. În iulie 2010, fotojurnalistul Jenny E. Ross a fost martora unui episod în care un urs polar și-a ucis și mâncat un pui în arhipelagul Svalbard din Arctic.

Ross spune că ursul polar a ucis puiul cu mușcături precise în zona capului și cum a observat o barcă a devenit protector cu hrana sa.

Aceasta nu este prima dată când un urs polar a fost văzut mâncând un pui, dar numărul cazurilor se înmulțește, mai ales pe uscat, unde urșii sunt lipsiți de hrană și blocați din cauza pierderii bucăților de gheață cu care se deplasează.

În 2009, Canadian Press scria că mai mulți martori au văzut opt urși polari mâncând pui în zona Churchill, Manitoba. În trecut, urșii puteau să călătorească de-a lungul Golfului Hudson acoperit de gheață, dar acum durează mai mult timp ca apa să înghețe.

Din cauza turismului și a schimbărilor climatice, urșii polari trebuie să se adapteze la perioade mai lungi pe uscat și perioade mai scurte pe gheață unde vânează foci, principala lor hrană. Hrană care se reduce, de asemenea, din cauza încălzirii globale.

Sursa: Huffington Post

Foto: Flickr / ern_j_bishop


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger