Dieta prin ambalaj: Etichete care traduc caloriile în kilometrii necesari arderii lor

0

Edilii New York-ului au folosit postere de conștientizare publică care arătau numărul de kilometri pe care o persoană trebuie să-i parcurgă pentru a arde caloriile unei băuturi răcoritoare de 600 ml, iar o cercetare recentă susține că asemenea conversii – calorii traduse în kilometrii necesari arderii lor pe etichetele produselor – i-ar putea convinge pe oameni să facă alegeri mai sănătoase.

 

Flickr/gleam_df

 

Doi cercetători de la University of North Carolina, respectiv Chapel Hill School of Medicine au realizat un sondaj online cu 802 participanți cărora le-a fost prezentat aleator unul din patru meniuri ipotetice, scrie Scientific American. Unul dintre meniuri afișa doar numărul de calorii al produselor conținute, al doilea completa aceste informații cu numărul de minute pe care consumatorii trebuie să le parcurgă la pas pentru a arde caloriile respective, al treilea arăta numărul de calorii însoțit de kilometrii pe care consumatorii trebuie să-i parcurgă la pas pentru a le arde, iar ultimul nu era însoțit de nici un fel de informație. Datele privind activitatea fizică s-au bazat pe consumul de energie al unui adult de 70 de kilograme care parcurge o milă (1,6 km) în 30 de minute. De exemplu, un hamburger era listat ca având 250 de calorii, cantitate ce poate fi arsă în 2,6 mile (4 km) sau în 78 de minute de plimbare.

Oamenii cărora le-a fost afișat meniul fără informații alimentare au comandat o masă însumând 1.020 de calorii, în timp ce numărul caloriilor din meniurile completate cu distanțele de parcurs pentru arderea lor nu au depășit, în medie, 826. În celelalte două cazuri, subiecții au comandat mese de 927, respectiv 916 calorii în cadrul meniurilor care afișau numai numărul caloriilor, respectiv numărul caloriilor și numărul de minute de parcurs pentru arderea lor. Următorul pas, spun cercetătorii, este să testeze dacă asta funcționează și în situații reale, gândindu-se să încerce noua formă de etichetare în cantina unei școli. Deși o diferență de 200 sau chiar 100 de calorii nu pare mare, un studiu din 2011 arăta că dacă o persoană își reduce consumul zilnic cu doar 10 calorii, ea poate slăbi 500 de grame în trei ani.

Aflați mai multe detalii pe Scientific American, care ne informează și că putem arde caloriile dintr-un Big Mac cu doar 350.000 de clikuri de mouse. Așa că nu uitați să vă luați la voi un laptop cu mouse când mergeți la fast-food.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger