Dieta "occidentală" ne îmbolnăvește

0

Un nou studiu demonstrează încă o dată că dieta “occidentală” pe bază de mâncăruri prăjite și dulciuri nu e bună pentru sănătate pe termen lung.

Prăjelile, dulciurile, carnea procesată, cerealele rafinate și lactatele grase cresc riscul de deces prematur. Iar cei care ajung la o vârstă înaintată cu o astfel de dietă au o sănătate precară.

Studiul a inclus aproape 3.800 de bărbați și 1.600 de femei din Marea Britanie, cu o vârstă medie de 51 de ani, care au fost urmăriți de cercetători între 1985 și 2009. La sfârșitul monitorizării, 73% dintre participanții la cercetare au îmbătrânit normal, 4% au îmbătrânit ideal, adică fără afecțiuni cronice, cu scoruri ridicate la evaluarea fizică și psihică.

În aceeași perioadă, 13% dintre participanți au avut o afecțiune cardiovasculară nefatală, 3% au murit din cauze cardiovasculare, iar 7% au murit din alte cauze.

Cei care au avut o dietă occidentală au avut mai puține șanse la o îmbătrânire ideală, arată studiul unui institut de sănătate publică din Montpelier, Franța. “Am arătat că urmarea recomandărilor privind alimentația ar fi folositoare în reducerea riscului de îmbătrânire nesănătoasă, iar evitarea alimentelor de tip occidental ar îmbunătăți șansele de a ajunge la bătrânețe fără boli cronice”, spune autorul studiului.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger