Dieta ne face irascibiliși furioși

0

Dieta îi face pe oameni să se simtă irascibili și furioși, arată un nou studiu citat de Telegraph. Efortul implicat în controlarea mâncatului în exces poate duce la o stare agresivă a creierului și chiar la o preferință pentru filmele violente, susțin cercetătorii.

Într-unul dintre experimente, cei care au ales un măr unui baton de ciocolată au preferat, de asemenea, un film cu teme despre răzbunare și furie decât unul mai calm.

În cadrul altui experiment, persoanele cu constrângeri financiare care au ales un cupon de reduceri pentru cumpărături alimentare unuia pentru servicii de înfrumusețare au avut tendița, de asemenea, să se uite la fețe furioase și nu la cele care exprimau teama.

În cadrul unui al treilea experiment, cei care erau la dietă au avut o atitudine mai favorabilă față de mesajele publice care includeau un apel determinat de furie – cum ar fi că mai mulți criminali vor scăpa de închisoare dacă nu vor crește fondurile pentru antrenarea polițiștilor – decât față de mesajele triste.

În final, participanții care au ales o gustare sănătoasă uneia gustoase, dar nesănătoase au fost mai iritați de mesajul de marketing pe care l-au considerat dictatorial.

“Am încercat să examinăm dacă exersarea controlului de sine poate duce la un comportament plin de furie, chiar în situații în care acest comportament este subtil”, spune David Gal, autorul studiului, de la Universitatea de Nord-Vest din Chicago.

“Cercetarea arată că exercitatea auto-controlului îi face pe oameni să se comporte agresiv față de alți oameni, iar cei care țin o dietă sunt mai irascibili și furioși”, explică autorul.

Foto: Flickr / RLHyde

Citiți și:

Nutriționiștii, paraziți ai științei?

Oamenii-măr nu sunt mai puțin sănătoși decât oamenii-pară

Un truc nou pentru slăbit

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger