Dieta de 30 de zile cu insecte, un experiment alimentar inedit

1

Camren Brantley-Rios este un student american, din Alabama, în vârstă de 21 de ani, care a trăit, timp de o lună, hrănindu-se cu diverse mâncăruri gătite cu insecte, de trei ori pe zi. Întregul experiment a fost documentat de către Camren prin blogul “30 Days of Bugs“, scrie site-ul Oddity Central.

 

 

Tânărul consideră că mâncărurile tradiţionale cu carne de porc sau vită nu sunt “surse durabile” de proteine, pentru că nu încurajează protejarea mediului, ci dimpotrivă. El crede că insectele sunt hrana viitorului, aşa că a decis ca întreaga lună februarie să constituie un experiment alimentar inedit. La început, mărturiseşte că avea un sentiment de repulsie faţă de ideea de a consuma insecte. Dar, după ce a început să facă asta, spune că nu i-a fost dificil să se obişnuiască. Are şi trei specii preferate: greieri, gândaci de făină şi larve de molii de ceară. Dar susţine că a încercat şi combinaţii mai “exotice”, în aşa fel încât dieta să fie, totuşi, diversificată.

 

 

Astfel, în meniul lui Camren s-au regăsit ouăle prăjite cu larve, burgerii cu brânză şi greieri sau orez prăjit cu gândaci, asezonat cu sos de soia. Problema era că “hrana” încă mai mişuna prin farfurie, mărturiseşte studentul american. Odată ce s-a învăţat cum să gătească insectele, spune că a fost plăcut surprins de gustul mâncărurilor. “Nu era deloc atât de rău pe cât mă aşteptam. Îmi amintea de gustul de popcorn cu unt”, afirmă tânărul. Când a gătit gândaci portocalii, i-a condimentat cu ierburi, ceapă şi a pus alături ciuperci. Unele experimente culinare au fost reuşite, altele nu prea: nu toate insectele au gust bun, ba unele chiar miros teribil de urât când vrei să le găteşti.

Însă, dincolo de unele experimente culinare mai puţin reuşite, lui Camren i-a făcut plăcere luna de dietă cu insecte. Şi-a convins şi mama să guste din anumite mâncăruri, cum ar fi greierii în ciocolată, care se pare că i-au plăcut foarte mult. Potrivit lui Audrey Maretzki, profesor în ştiinţa nutriţiei la Universitatea de Stat din Pennsylvania, insectele au multă proteină şi multe calorii, precum şi minerale, ceea ce le recomandă ca parte dintr-o alimentaţie sănătoasă. Scopul experimentului făcut de Camren a fost de a demonstra că oricine poate introduce insectele în alimentaţia zilnică, până şi studenţii fără prea multe resurse financiare. “Sunt peste o mie de insecte comestibile, cu arome unice şi modalităţi infinite de a le prepara. De ce să nu încercăm ceva nou?”, spune tânărul, care consideră că o dietă bazată pe consumul de insecte este mult mai prietenoasă cu mediul, comparativ cu alte moduri de alimentaţie.

 

 

Sursa şi foto: Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

Vă ţine stomacul să mâncaţi larve? Puteţi avea acasă propria fermă proteică

Meniu cu tarantule, viermi şi insecte

ONU ne recomandă să mâncăm insecte

Făina din greieri, o soluţie pentru zonele sărace ale lumii


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger