Diabetul, o cauză pierdută: peste 382 de milioane de bolnavi

1

Omenirea pierde lupta cu diabetul – numărul estimat al oamenilor care trăiesc cu această boală a crescut la 382 de milioane în acest an. Cei mai mulți au diabet de tipul 2, un tip de diabet corelat cu obezitatea și lipsa de sport, care se extinde tot mai mult pe măsură ce oamenii din țările în curs de dezvoltare adoptă stilul de viață occidental.

 

Ultimele estimări ale Federației Internaționale a Diabetului sunt echivalente cu o prevalență de 8,4% în rândul populației adulte și sunt mai mari față de anul trecut, când numărul era de 371 de milioane de cazuri. Organizația prezice că până în 2035 numărul pacienților va crește cu 55% la 592 de milioane.

“Lupta pentru protejarea oamenilor de diabet și complicațiile sale care amenință viața e pe care să fie pierdută”, anunță Federația în cea de-a șasea ediție a Atlasului Diabetului, subliniind că decesele survenite din cauza diabetului se ridică la 5,1 milioane pe an sau unul la șase secunde.

Oamenii care suferă de diabet au un control neadecvat al zahărului din sânge, ceea ce duce la mai multe complicații periculoase precum afecțiuni ale vederii, rinichilor și inimiii. Dacă nu este tratat, poate duce la moarte prematură.

Federația a mai calculat că diabetul înseamnă și cheltuieli anuale de 548 de miliarde de dolari care vor crește la 627 miliarde de dolari în 2035. Îngrijorător este și că aproximativ 175 de milioane de cazuri sunt nediagnosticate, majoritatea în țări cu venituri mici și medii unde accesul la servicii medicale este greoi.

Țara cu cei mai mulți diabetici este China, cu un număr de 98,4 milioane de cazuri, număr care va ajunge la 142,7 milioane în 2035. Dar rata de prevalență cea mai mare se găsește în Pacificul de Vest. Mai mult de o treime dintre adulții din Tokelau, Micronezia și Insulele Marshall trăiesc cu această boală.

Sursa: Reuters


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger