Dezbateri Think Outside the Box la festivalul Peninsula

0

Think Outside the Box vă invită la festivalul Peninsula de la Cluj, care începe astăzi, și unde, de vineri până duminică ne întâlnim să vorbim despre cele mai importante probleme de mediu care ne afectează viața și sănătatea.

 

 

Vineri, începând cu ora 16, timp de două ore și jumătate, vă așteptăm la masa rotundă despre ecologizare urbană. Invitații noștri, Radu Mititean, de la Clubul de Cicloturism Napoca, Ionuț Ruscea, de la Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, un reprezentant al asociaţiei Verdeața Isteață Cluj și Csibi Magor, de la WWF România, vor discuta despre aerul pe care îl respirăm, pistele de biciclete pe care nu le avem, mâncarea pe care o găsim pe piață și biodiversitatea pe care o distrugem văzând cu ochii.

Sâmbătă, avem din nou masă rotundă unde vom discuta despre schimbările climatice. Discuția va începe la ora 16, se va purta în limba maghiară și va fi condusă de Bartók Blanka (UBB), Nagy Benedek (Aquaprofit Consulting, reprezentant proiect CarpathCC), Pap Péter László (UBB), Szépszó Gabriella (Administraţia Naţională de Meteorologie din Ungaria, Departamentul de Climatologie, Grupul de lucru modelare climatologică).

Duminică, deșeurile vor fi tema de discuție la masa rotundă de la ora 16 unde vor participa Ștefana Sahanagiu, de la Viitor Plus, Ionuț Ruscea, de la Asociația Salvati Delta, Miruna Tănase, de la Eco-Rom Ambalaje, Eniko Vincze, de la Fundația Desire și comisarul Gărzii de Mediu Cluj, Stanisav Costa. Invitații noștri vor discuta despre legislație, implementare și gradul de conștientizare al oamenilor cu privire la deșeuri. La acest capitol avem și parte practică, nu doar teoretică: Eco-Rom Ambalaje va pune la dispoziția participanților de la festival infrastructură de colectare selectivă.

Dezbaterile sunt organizate de redacțiile în limbile maghiară și română ale platformei Think Outside the Box și vor avea loc în Capitala Europeană a Tineretului 2015.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger