Dezbatere publică: Nesupunerea civică e legitimă într-o democrație?

0

Toate moţiunile de debate sunt mai mult decât moţiuni de debate; tema aceasta nu face excepţie: nesupunerea civică este legitimă într-o democraţie? Sunt oamenii care acţionează astfel (cei mai) lipsiţi de răbdare sau de încredere? Există un moment în care democraţia ajunge în “incapacitate de plată” faţă de propriii ei cetăţeni? Şi dacă da, este nesupunerea civică o soluţie? Sunteți invitați la dezbatere mâine, începând cu ora 18:30, la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din București.

Intră în dezbatere Cristian Neagoe, masterand în filosofie şi organizator de evenimente culturale versus Ciprian Siulea, jurnalist şi traducător, în echipe cu doi studenţi.

Moderator este Andrei Țăranu, politolog.

Vino să-i cunoşti şi să-ți exprimi opinia. Poți vota cu aparate de vot electronic, din audiență.

Dezbateri pe același subiect au loc în aceste zile şi în Iaşi, Cluj şi Timişoara şi vor fi transcrise şi înregistrate video pe www.closer2oxford.ro.

E timpul pentru argumente!

Closer to Oxford este un proiect de dezbateri și lecturi critice inițiat de Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică în colaborare cu Policy Center for Roma and Minorities. Program finanţat de Open Society Institute şi Raţiu Family Foundation.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger