Dezamăgire pentru fanii Star Wars: SUA nu vor construi Steaua Morţii

0

Administraţia Obama a spulberat visurile tuturor împătimiţilor Star Wars din lume (şi galaxie, desigur) prin respingerea unei petiţii oficiale care cerea guvernului SUA să construiască Steaua Morţii, celebra staţie de luptă din trilogia de ficţiune “Războiul Stelelor”, care avea capacitatea de a distruge planete.

 

 

„Administraţia Obama vă împărtăşeşte dorinţa creării de locuri de muncă şi a unei strategii naţionale puternice de apărare, dar Steaua Morţii nu este idealul potrivit pentru aceasta”, a declarat Paul Shawcross, şeful departamentului pentru ştiinţă şi spaţiu al Casei Albe, adresându-se fanilor semnatari ai petiţiei. Acesta a adăugat: „Administraţia Obama nu susţine ideea aruncării în aer a planetelor”. Petiţia adresată Casei Albe a fost semnată de 34.435 de fani Star Wars şi a fost publică chiar pe site-ul oficial al administraţiei prezidenţiale americane.

Casa Albă acceptă orice fel de petiţii şi celor care se dovedesc extrem de populare le răspunde, de regulă, în funcţie de solicitare. În general, petiţiile de pe site sunt de natură politică, dar, din când în când, apar şi unele mai în afara cutiei, cum ar fi înfiinţarea unei monede de platină în valoare de un trilion de dolari (pentru rezolvarea problemei datoriei SUA dacă Congresul american eşuează în această misiune) sau chiar petiţia despre care vorbim, privind construirea Stelei Morţii. Cei care au susţinut această petiţie au spus că proiectul ar crea locuri de muncă şi ar întări sistemul naţional american de apărare. Responsabilii cu bugetul ai Casei Albe au spus, însă, că ideea ar fi una extrem de costisitoare: „Construirea Stelei Morţii a fost estimată la peste 850,000,000,000,000,000 de dolari. Noi încercăm acum să ne reducem cheltuielile, nu să le creştem”, a conchis Shawcross, spre dezamăgirea fanilor Star Wars.

 

Sursa: Reuters

Foto: Steaua Morţii / Death Star


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger